Dupliceert Chrome je verwijderde bladwijzers? Dit is wat je ertegen kunt doen

Dupliceert Chrome je verwijderde bladwijzers? Dit is wat je ertegen kunt doen

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Chrome heeft een tijd lang een probleem gehad met geesten. De geest van een verwijderde bladwijzer, die bleef dan maar rondspoken en zelfs werd gedupliceerd. Niet heel handig. Het gebeurt wanneer je Chrome gebruikt op een ander apparaat dan waar je Chrome primair op gebruikt(e). Wat doe je eraan? Dit.

Verwijderde bladwijzers in Chrome

Het voelt altijd heel onprettig als je iets verwijdert maar het blijkt helemaal niet volledig verwijderd te zijn: je wil het immers niet voor niets wegdoen, toch? Chrome heeft er een handje van om die geesten uit het verleden terug te laten komen en dat zorgt voor een nogal volle bladwijzerbalk én frustratie. Het komt niet voor bij iedereen, maar mocht het in jouw Chrome wel spoken, dan is dit wat je eraan kunt doen.

Zo verwijder je bladwijzers binnen Chrome definitief

  1. Ga naar Chrome in de browser en klik op het menu met drie puntjes rechtsbovenin
  2. Kies voor ‘Bladwijzers
  3. Ga naar ‘Bladwijzerbeheer
  4. Daar binnen kun je de bladwijzers slepen, verwijderen en nieuwe toevoegen naar hartenlust
  5. Daarna tik je op de drie puntjes en kies je ‘Bookmarks exporteren’ (yep, het heet nu ineens Bookmarks, het Engelse woord voor Bladwijzers). 

Let wel, die spokende bladwijzers zijn een bug, dus het kan gebeuren dat ze alsnog terugkomen. Je zal dan het bovenstaande proces opnieuw moeten doen. Het kost even wat tijd, maar er gaat niets boven een opgeruimde bladwijzerbalk, toch? Wil je trouwens snel toegang tot de bladwijzer die je wel wilt houden, exporteer ze dan als HTML-bestand zoals hieronder. Dat is erg belangrijk om meteen wat jij nodig hebt bij de hand te hebben. De rest kun je dan met een gerust hart verwijderen. Mocht Chrome dan toch weer in een griezelbus veranderen, dan heb je in ieder geval wel paraat wat je wél wil gebruiken.

Gerelateerde artikelen

Check vervolgens ook op je andere apparaten of de bladwijzers zijn aangepast. Zo niet, dan ben je genoodzaakt het opnieuw te doen. Je kunt er ook voor kiezen alles te verwijderen en dan dat HTML-bestand gebruiken om te importeren wat je wel wil. Leuk is het niet, maar het is een bug waar we helaas vooralsnog mee moeten leven.

Heb jij last van dit probleem in Chrome? Laat het nu achter in de reacties.

Google Chrome: snel en beveiligd

Google Chrome: snel en beveiligd

Google Chrome is de officiële browser van Android sinds Android 4.1. Deze browser is snel en wordt zeer regelmatig door Google geüpdatet. Hiermee is het onder ande ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk