Duizenden tv-zenders kijken zonder te hoeven betalen? Zo doe je dat

Duizenden tv-zenders kijken zonder te hoeven betalen? Zo doe je dat

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Ben jij een kabelknipper maar mis je soms toch die actualiteitenprogramma’s, de realityshows of die heerlijke romcoms om lekker doorheen te zappen? Een streamingdienst zoals Netflix, Disney+ of HBO Max gaat je daar niet bij kunnen helpen, maar er is wel een manier om toch ‘gewoon’ tv te kijken, zonder daarbij een abonnement te hoeven afsluiten dat je weer maandelijks geld kost.

Televisie-abonnement

Veel mensen stoppen met de televisie-abonnementen van bijvoorbeeld Ziggo en KPN. Ze zijn relatief duur, zeker met de opkomst van streamingdiensten, waardoor veel mensen daar ook nog een abonnement op hebben. Dat wordt allemaal wat veel, en zeker altijd op een bepaald moment klaar moeten zitten en dan ook nog reclames moeten kijken: daar zitten veel mensen niet meer op te wachten. Reden dus om te stoppen met dat televisie-abonnement. Maar, dat betekent niet dat je hoeft te stoppen met lineair televisie kijken.

Er is een fanatieke satellietclub die het al helemaal geeft bedacht. Het heet De Transponder en is bekend van de kanalenlijst Hans, die je kunt gebruiken in combinatie met Enigma2 Linux. Heb je die ontvanger echter niet, dan is er gelukkig nog een andere oplossing. Je kunt het namelijk ook voor elkaar krijgen met een online mediaspeler, een pc, een tablet of een mediaspeler die is voorzien van Google TV/Android TV. Daar heeft de satellietclub namelijk twee lijsten voor gemaakt (in m3u-formaat, dus die kun je alleen via speciale apps als VLC raadplegen). Een voor televisie, en een voor radio, mocht je dat vooral missen.

Gerelateerde artikelen

De Transponder

De lijsten worden sowieso een keer per maand bijgewerkt en je tech regelt dat verder vanzelf, nadat je een keer bent verbonden met die lijsten. Je hoeft nu dus geen Nederlandse of Belgische televisie meer te missen. Sterker nog, zelfs regionale zenders zijn veelal te zien via die handige lijsten van De Transponder. Maar als je liever het eilandgevoel hebt: de televisiezenders van de ABC-eilanden, dus Aruba, Bonaire en Curaçao zitten er ook bij.

Heb jij deze manier van tv-kijken wel eens overwogen? Laat het ons weten achter in de reacties.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de tv-kijken en streamen? Download dan onze Android-app en volg ons via Google Nieuws en op Telegram, Facebook, Instagram en Twitter.

AW Reader - Androidworld

AW Reader - Androidworld

Androidworld is de grootste Android-nieuwssite en Android-community van Nederland en België. Via de AW Reader brengen we je dagelijks op de hoogte van het ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk