Naar content
Trending apps
 • Google Meet

 • Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

Trending games
 • Fortnite

 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

Trending smartphones
 • OPPO Find X2 Pro

 • Nokia 8.3

 • Samsung Galaxy A51

 • Poco F2 Pro

 • Xiaomi Mi Note 10 Pro

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

Hey Google!

De leukste 10 stemcommando's voor de Google Home (Mini)

· 21 januari 2018

De Google Home Mini heeft al een paar maanden zijn plek gevonden in mijn huishouden. Ondertussen heb ik 10 leuke stemcommando's gevonden die niet perse heel nuttig zijn, maar wel gewoon heel leuk!

Google Home

De Google Home is een slimme speaker die werkt met Google Assistant. Google had als specifiek doel om Assistant beter in gesprekken te maken, en wat gevatter. Dat is zeker gelukt, want hier heb ik 10 stemcommando's op een rijtje gezet die niet perse heel nuttig zijn zoals het oplezen van weer, zetten van timers of het bedienen van je slimme lampen, maar ook gewoon heel leuk kunnen zijn. Dat maakt het gebruik van een Google Home net wat persoonlijker en leuker. Let er wel op dat de stemcommando's in het Engels zijn, want in het Nederlands werkt Google Assistant nog niet. Voor een overzicht van zo goed als alle commando's kan je hier kijken. Daarnaast heb ik overal ook 'Hey Google' gebruikt i.p.v. 'Okay Google', omdat ik dat het vaakst zeg. Dit commando kan je sinds kort ook op je smartphone gebruiken

1. Hey Google, broadcast... 

Via een broadcast kan je via je telefoon een bericht inspreken die vervolgens op de Google Home speaker wordt afgespeeld. Je krijgt te horen dat er een bericht binnen is, waarna je het commando kan geven om deze af te spelen. Dit is handig als je je luie kinderen uit bed wil krijgen, of even snel een berichtje wilt achterlaten bij het thuisfront dat je er zometeen weer bent!

2. Hey Google, sing a lullaby / sing a (birthday) song

Ja,  Google kan ook heel goed zingen! Bij het uitspreken bij één van de bovenstaande drie commando's zal Google een liedje voor je zingen. Leuk voor als je jarig bent, Google wilt laten zingen, of in slaap wilt komen. En oh ja, vergeet het slaapliedje niet uit te zetten, want hij gaat wel een tijdje door! 

3. Hey Google, find my phone

Een handige tip voor als je je telefoon in huis kwijt bent: vraag Google om je telefoon op te sporen, en er zal een vrolijk melodietje uit je telefoon komen, ook al staat deze op stil. Google Assistant vraagt ook welke telefoon hij precies moet hebben als je er meerdere hebt, extra handig! 

4. Hey Google, give me a beat

Beatboxen kan Siri al, maar Google Assistant kan er ook wat van. Toegegeven, er wordt een bandje ingestart, maar het blijft leuk om te horen! 

5. Hey Google, up, up, down, down, left, right, left, right

Een ware easter egg: als je precies dit commando zegt, krijg je te horen dat je 'cheat mode' hebt ontgrendeld. Zeg je het commando nog een keer, dan krijg je verschillende zaken te horen als dat je de wereld hebt gered. De easter egg is een verwijzing naar Konami, een Japanse computerspelfabrikant, waarbij de bovenstaande knoppen een vaakgebruikte cheat-code was in deze spellen. 

6. Hey Google, talk to Headspace

Google Assistant kan ook externe diensten aanroepen, zoals een KLM-bot die je helpt inpakken. Deze keer gaat het echter om meditatie. Als je vraagt naar Headspace krijg je een rustgevende mannelijke stem die je tot rust laat komen. Ik word er al ontspannen van. 

7. Hey Google, suprise me

Hier weet je nooit wat je krijgt. Een feitje over vanalles en nog wat, zoals organen, dieren, etc. Zo leer je nog eens wat! 

8. Hey Google, tune my instrument

Google kan ook helpen je instrument te stellen, zodat bijvoorbeeld een piano weer zuiver klinkt. Google vraagt wel noot je nodig hebt, en zal deze vervolgens een aantal keren afspelen. Google is van alle markten thuis, zo blijkt. 

9. Hey Google, play <FM-radio station>

Deze vond ik zelf heel handig toen ik mijn Google Home Mini vroeg om Skyradio af te spelen. Het was toen nog kerst, dus ja. Tot mijn verrassing deed m'n Home Mini dat gewoon, terwijl ik wist dat dit niet via Spotify kon. Blijkt dat de Google Home ook gebruik kan maken van Tune-In Radio, waar het de zender vandaan wist te streamen. Met een ander commando liet ik de muziek op m'n boxen met de Chromecast Audio spelen, en klaar. 

10.  Hey Google, play my playlist <naam van jouw afspeellijst> 

Vaak als je vraagt om een bepaalde afspeellijst af te spelen zal Google opzoek gaan naar een artiest die zo heet, in mijn geval Laurence. Niet handig. Het trucje zit hem in om te zeggen dat je je eigen afspeellijst wil afspelen, dus 'Hey Google, play my playlist Laurence.' Je hoeft geneens te noemen dat je dit op een bepaalde muziekdienst wilt doen, want je kan via de Google Assistant-instellingen zeggen of er bv Spotify of Google Play Music moet worden gebruikt. 

Bonus: Hey Goeegoeee

Het bovenstaande filmpje zegt genoeg. Tot mijn verrassing werkt 'hey Goeggoee' prima om mijn Home Mini te activeren, net zoals 'Hey Bloemkool!' ook afentoe werkt. Ach ja, als ie maar reageert he! 

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (12)
Bezig met laden van reacties...