De Google Nest Hub werkt nu op Fuchsia OS, ook bij jou?

De Google Nest Hub werkt nu op Fuchsia OS, ook bij jou?

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google gaf zijn Nest Hub smart recent een upgrade naar zijn Fuchsia-besturingssysteem. Nu vertelt het bedrijf hoe je kan controleren of jouw smart display al werkt met het nieuwe besturingssysteem. We laten zien hoe dat werkt .

Nest Hub en Fuchsia

Fuchsia is Googles experimentele besturingssysteem dat compatibel is met alle soorten van slimme apparaten: van laptops, tot telefoons en smart displays. Er wordt gefluisterd dat Google het systeem straks gebruikt als een vervanger voor Chrome OS en Android. Fuchsia is al sinds 2016 in ontwikkeling, maar vorige maand heeft Google de software voor het eerst uitgerold op de Nest Hub, en meer specifiek de eerste generatie.

De bedoeling was dat die upgrade zo vlot mogelijk zou verlopen zonder dat de gebruiker er hinder van ondervindt. En daar is Google ook in geslaagd, want er veranderde dus niets zichtbaar aan de software, anders dan dat de Nest Hub iets sneller werkt in sommige omstandigheden.

Gerelateerde artikelen

Werkt hij al met Fuchsia?

Ondanks alle stilte waarin de upgrade plaatsvond, spreekt Google op een ondersteuningspagina dan toch over Fuchsia. Gebruikers krijgen instructies over hoe je kan ontdekken of je Nest Hub al werkt met Fuchsia. We leggen in onderstaand stappenplan uit hoe je het controleert:

Stappenplan
  • Veeg omhoog op het scherm van de Nest Hub
  • Tik op het radericoontje van de instellingen.
  • Kies Over het apparaat
  • Vervolgens zie je de Softwareversie en Firmwareversie van Cast, maar als er ook een kopje met Versie van het besturingssysteem te vinden is, dan draait je apparaat al op Fuchsia
Deze Nest Hub werkt nog niet met Fuchsia

Deze Nest Hub werkt nog niet met Fuchsia

Zoals je kan zien werkt mijn Nest Hub nog niet met Googles nieuwe veelzijdige besturingssysteem. Het is ook niet bekend wanneer de apparaten die nog met het oude Cast OS werken de upgrade naar Fuchsia ontvangen. Recent kreeg de Google Nest Hub ook een toetsenbord dat de bediening makkelijker maakt als je de browser gebruikt op je slim scherm.

Gerelateerde artikelen

Werkt jouw Nest Hub wel op Fuchsia? Merk je dat hij sneller werkt, of zijn er andere verbeteringen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk