Zo controleer je welke apps toegang hebben tot je Google-account [stappenplan]

Zo controleer je welke apps toegang hebben tot je Google-account [stappenplan]

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Toegang tot je Google-account

Het is niet alleen mogelijk om via Facebook in te loggen in sommige apps en games, dit kan ook via je Google-account. Ongemerkt kan zo'n lijstje met apps en games dat toegang heeft tot gegevens in je account oplopen. Het is dus belangrijk dat je een keer in de zoveel tijd de lijst met apps en games die je toestemming hebt gegeven controleert. Vooral ook omdat sommige apps allang niet meer worden gebruikt of zelfs niet meer op je smartphone staan. Tijd voor een voorjaarsschoonmaak!

Stappenplan

Het stappenplan kun je zowel op je smartphone als op desktop volgen.

> Ga naar deze site om in te loggen in je Google-account

> Klik op 'Apps met toegang tot uw account'

Onderin zie je vervolgens de lijst met apps en games die je toegang hebt gegeven tot je Google-account. Via de knop 'Apps beheren' kun je per app de toegang intrekken.

Controleren op verdachte activiteit 

Op deze pagina vind je tevens een overzicht met apparaatactiviteit en onlangs gebruikte apparaten. Het zeker niet onverstandig om hier ook eens een kijkje te nemen. Zo zie je met welke apparaten je hebt ingelogd op je Google-account en de beveiligingsmeldingen met gegevens over als je bijvoorbeeld je wachtwoord hebt gewijzigd of een telefoonnummer aan je account heeft toegevoegd. Staan hier vreemde smartphones of apparaten tussen, dan is het zaak om je account te beveiligen.

Hoe vaak controleer jij je de apps en games die toegang hebben tot je Google-account?

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk