Chrome’s Taakbeheer op Windows: zo gebruik je het

Chrome’s Taakbeheer op Windows: zo gebruik je het

Laura Jenny

door Laura Jenny

Google Chrome is voorzien van een handige Taakbeheer-functie. Die zorgt ervoor dat wanneer een app compleet de mist in gaat, je via die taakbeheerder kunt zorgen dat hij wordt afgesloten zodat je computer weer normaal functioneert. Wist je dat je die ook kunt benaderen in Google Chrome op Windows en Mac?

Chrome taakbeheer

Het is dan uiteraard niet van toepassing op alle apps die op dat moment op de computer draaien, maar wel op Chrome zelf. Je hebt nu eenmaal weleens dat één venster niet lekker werkt en je dan ook die melding krijgt met de vraag of je wil wachten. Je kunt dat een keer proberen, maar vaak is het als er niks gebeurt helaas de enige optie om Chrome af te sluiten (al dan niet met de algemene taakbeheerder). Dat hoeft echter niet, want je kunt het Taakbeheer van Chrome gebruiken.

Chrome’s Taakbeheer op Windows: zo gebruik je het

Op Windows kun je hiervoor als je in Chrome zit gebruikmaken van de toetsencombinatie Shift en Esc. Of je kunt als dat werkt op de drie puntjes klikken rechtsboven in beeld. Je kunt dan naar Meer hulpprogramma’s en ziet dan Taakbeheer als keuze staan. Je kunt dat ook vinden op een Chromebook, al is de toetsencombinatie dan de zoekknop en Esc. Open het en je ziet meteen in beeld wat er allemaal draait en wat dat zoal van je computer vraagt.

Gerelateerde artikelen

Proces beëindigen

Wil je een bepaalde taak beëindigen, dan selecteer je die en kies je voor ‘Proces beëindigen’. Zo kom je makkelijk van dat vastgelopen tabblad af en kun je weer door met de rest. Zorg er trouwens altijd voor dat je zo min mogelijk tabbladen open hebt staan, want deze vergen veel van je computer. Je kunt immers maar één tabblad tegelijk gebruiken en in het algemeen vrij snel een nieuw tabblad openen, waardoor het laten openstaan van veel tabbladen eigenlijk zonde is van de energie (en de snelheid van je systeem).

Hopelijk weet dit je internetsessies in het vervolg te redden. Heb jij nog goede tips voor Chrome? Laat ze nu achter in de reacties.

Chrome’s Taakbeheer op Windows: zo gebruik je het
Google Chrome: snel en beveiligd

Google Chrome: snel en beveiligd

Google Chrome is de officiële browser van Android sinds Android 4.1. Deze browser is snel en wordt zeer regelmatig door Google geüpdatet. Hiermee is het onder ande ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk