Zo voeg je elke Chromecast toe aan een speakergroep in Google Home

Zo voeg je elke Chromecast toe aan een speakergroep in Google Home

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google Chromecast

De Chromecast is een wonderlijk apparaat. Het is klein en je haalt het voor een meeneemprijs in huis, maar toch is het bijzonder krachtig. Je tovert namelijk content vanuit je telefoon op het grote scherm, van foto's tot video's en ook muziek. Streamen via een Chromecast is ontzettend eenvoudig en vaak werkt het ook een stuk beter dan alternatieve features van smart tv's.

Het wordt nu nog interessanter om een Chromecast aan te schaffen, want je kan nu ook je stick toevoegen aan speakergroepen vanuit de Google Home-app. Een speakergroep is een groep apparaten in je huis die allemaal samen audio afspelen. Bijvoorbeeld een aantal verbonden speakers in je woonkamer kan een groep vormen, en in de keuken heb je dan weer een andere groep. Je kan nu dus je tv audio mee laten afspelen samen met je andere apparaten om een beter surround-effect te creëren.

Om een speakergroep in te stellen, volg je onderstaande stappen:

> Op de Google Home-app

> Tik in het eerste tabje op 'Toevoegen'

> Tik op 'Speakergroep instellen'

> Kies nu de Chromecast(s) en de speaker(s) die je aan de groep wilt toevoegen

> Kies een naam en druk op opslaan

Google Chromecast 3de generatie

De nieuwste generatie Chromecast kan je ook in het wit verkrijgen

Alle generaties

Het nieuws dat Chromecast met onder andere je smart speakers en andere compatibele met wifi- verbonden luidsprekers samen geluid kan afspelen, raakte eind vorige maand al bekend. Een Google-medewerker zei dat we de feature - die eerst geïntroduceerd werd met de nieuwe Chromecast 3 - dit jaar nog bij Chromecast 2 en Chromecast Ultra mogen verwachten. Alleen de allereerste Chromecast zou uit de boot vallen.

XDA Developers meldt nu dat de update gearriveerd is voor het preview-programma van de Home-app. Het preview-programma bevat - anders dan bij een bèta - wel een stabiele versie, maar gebruikers die er deel van uitmaken krijgen gewoon net iets eerder nieuwe features te zien. In Nederland kan je niet deel uitmaken van dit programma, maar het goede nieuws is dat de update dus klaar is, en wordt nu uitgerold naar alle gebruikers. Bovendien zou ook Chromecast generatie 1 alsnog compatibel zijn met de nieuwe feature.

Chromecast Ultra

Met Chromecast Ultra stream je met 4K-kwaliteit

Google Home

Google Home

De Google Home-app is een verzamelplek voor het instellen, beheren en bedienen van hardware als de Google Home, Chromecast en Chromecast Audio. Maar de app kan ook a ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk