Zo krijg je een bewegende avatar op je Chromebook [stappenplan]

Zo krijg je een bewegende avatar op je Chromebook [stappenplan]

Chrome OS

Chrome OS is een besturingssysteem van Google en bestemd voor goedkopere laptops. Inmiddels is deze doelgroep uitgegroeid tot duurdere laptops, de Chromebox en sinds kort is er ook een echte Chrome OS-tablet, de Acer Chromebook Tab 10. Veel mensen noemen Chrome OS nog steeds een veredelde browser maar ondertussen is het platform uitgebreid met allerlei handige functies zoals de splitscreen-modus voor Androidapps.

In Chrome OS 65 is het ook mogelijk om een bewegende avatar op je Chromebook te krijgen en dat is heel eenvoudig. We leggen het uit in onderstaand stappenplan.

> Open de Instellingen via het menu rechts onderin (het tandwieltje)

Bewegende avatar Chrome OS

> Onder het onderdeel Personen klik je op je profielfoto/avatar

> Klik op het icoontje met de camera

> Je kunt nu een foto van jezelf nemen via de webcam of overschakelen naar de videorecorder

> Kies voor het laatste en klik dan op de opnameknop om een aantal beelden op te nemen

Bewegende avatar Chrome OS

Deze beelden worden vervolgens als gif-bestand opgeslagen en tussen alle overige avatars geplaatst. Op deze manier kun je makkelijk wisselen tussen avatar. Als je je poging tot het maken van een geanimeerde avatar niks vindt, klik je op het prullenbakje om hem te verwijderen en opnieuw eentje op te nemen.

Bewegende avatar Chrome OS

Het resultaat is niet te zien als je je Chromebook hebt ingeschakeld. De bewegende foto is in het menu onderin zonder beweging te zien. De geanimeerde variant zie je alleen als je je lockscreen voor je hebt dus als je wilt dat je collega's niet achter je pc gaan zitten dan kun je hier met een bewegende foto hen afschrikken.

Bewegende avatar Chrome OS

Andere afbeelding selecteren

Bij Personen kun je trouwens ook kiezen uit een van de standaard afbeeldingen of een foto op je Chromebook. Klik voor het laatste op het icoontje met het mapje om de Bestanden-app te openen en een foto te selecteren.

Op deze manier kun je je Chromebook weer een stukje persoonlijker maken. Welke foto of afbeelding hebben jullie geselecteerd op jullie Chromebook of Chromebox?

Lees meer over:
Chrome OS

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties