Google Chrome laat je nu screenshots maken van webpagina's, zo werkt het

Google Chrome laat je nu screenshots maken van webpagina's, zo werkt het

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Een screenshot maken en bewerken van een webpagina in Google Chrome voor Android? Dat is nu mogelijk vanuit het deelmenu in de app. Zo kun je met de nieuwe functie aan de slag.

Screenshot maken in Chrome voor Android

Google heeft het voor Chrome-gebruikers mogelijk gemaakt om een screenshot vanuit de browser te maken en te bewerken. De optie is te vinden in het deelmenu van de browser en bereik je als volgt:

  1. Open Chrome voor Android
  2. Tik op de drie puntjes rechts bovenin
  3. Tik op Delen
  4. Tik links onderin op Screenshot
Screenshots maken in Google Chrome

Screenshots maken in Google Chrome

Je kan nu niet alleen een screenshot maken van de webpagina die je aan het bekijken was, maar deze ook behoorlijk uitgebreid bewerken. Je kan de afbeelding aanpassen in grootte, tekst eraan toevoegen en erop tekenen. Voor de laatste optie zijn er 18 kleuren en zes penseeldiktes om uit te kiezen. Daarnaast kun je de laatste bewerking ongedaan maken.

Screenshots bewerken in Google Chrome

Screenshots bewerken in Google Chrome

Als je klaar bent, tik je op Volgende in de rechterbovenhoek en dan krijg je de mogelijkheid om de schermafbeelding te delen, alleen op apparaat op te slaan of te verwijderen. Die middelste optie behandelt het screenshot als een bestand dat je vanuit de browser downloadt en de schermafbeelding verschijnt dus in de ingebouwde Downloads-manager van Chrome.

Google Chrome laat je nu screenshots maken van webpagina's, zo werkt het

Beschikbaarheid

De screenshot-optie wordt nu uitgerold en zal bij de meeste mensen al zichtbaar zijn in het deelmenu van Google Chrome. Zie je de optie nog niet? Dan kun je ze via een Chrome-flag aanzetten.

  1. Voer ‘chrome://flags/#chrome-share-screenshot’ in via de adresbalk van Chrome en druk ‘Enter’. 
  2. Of: tik in de zoekbalk van de Chrome flags-pagina ‘chrome-share-screenshot’
  3. Tik op het vak Default en selecteer Enabled
  4. Druk op ‘Relaunch’ onderaan om je browser opnieuw op te starten

Wat vind jij van de screenshot-optie in Google Chrome op je mobiel? Ga je ermee aan de slag of gebruik je hier al een andere app voor? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Google Chrome: snel en beveiligd

Google Chrome: snel en beveiligd

Google Chrome is de officiële browser van Android sinds Android 4.1. Deze browser is snel en wordt zeer regelmatig door Google geüpdatet. Hiermee is het onder ande ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk