Geluid van bepaalde websites dempen in Google Chrome, zo stel je het in

Geluid van bepaalde websites dempen in Google Chrome, zo stel je het in

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Je komt ze wel eens tegen: websites die automatisch geluid beginnen af te spelen zodra je ze bezoekt. Het haalt je direct uit je concentratie en schrikt iedereen in je omgeving op. Op desktopbrowsers kun je gemakkelijk tabbladen muten om dat tegen te houden. Hoe je dat tegen kan gaan op Google Chrome op Android? Androidworld legt het je stapsgewijs uit.

Google Chrome

Chrome op Android staat het websites standaard toe om geluid af te spelen. Meestal gebeurt dit bij video's op nieuwswebsites. Als je daarop zit te wachten is er niets aan de hand. Toch is de kans groot dat het ook regelmatig gebeurt als het niet gewenst is en de video bijvoorbeeld niet bijdraagt aan de browseactie. Nieuwssites als het Amerikaanse CNN proberen bijvoorbeeld je aandacht te trekken via pop-up video's die automatisch beginnen af te spelen als een nieuwsartikel wordt geopend.

Gerelateerde artikelen

Weet je welke sites dat zijn geweest en wil je voortaan niet dat ze automatisch geluid af beginnen te spelen? Het is helaas niet mogelijk om gemakkelijk een tabblad te muten - in plaats daarvan moet je de beslissing nemen om het geluid van een website volledig te dempen. Op die manier hoor je geen geluid meer van de site, maar dit heeft wel één belangrijk nadeel. Start je later zelf een video op die website, dan blijft het volume gedempt. Deze functie is dus eerder bedoeld voor websites waarvan je integraal geen geluiden wilt horen.

Google Chrome: snel en beveiligd

Google Chrome: snel en beveiligd

Google Chrome is de officiële browser van Android sinds Android 4.1. Deze browser is snel en wordt zeer regelmatig door Google geüpdatet. Hiermee is het onder ande ..

Websites dempen in Chrome

Androidworld hoef je uiteraard niet te dempen in Google Chrome; wij zullen je niet ‘overdonderen’ met video's die direct beginnen te spelen. Voor onderstaande voorbeeld gebruiken wij Facebook – welke websites jij graag zou willen dempen, hangt af van de websites die jij graag bezoekt. Voor de stappen die hieronder staan beschreven, is gebruik gemaakt van Google Chrome voor Android.

  1. Open Google Chrome op Android
  2. Klik rechtsboven op de drie puntjes
  3. Navigeer naar Instellingen
  4. Ga onder Geavanceerd naar Site-instellingen
  5. Scrol naar onder tot je Geluid tegenkomt, klik daarop
  6. Selecteer vervolgens de optie Site-uitzonderingen toevoegen
  7. Vul de website-URL (bijv. www.facebook.com) in en klik op Opslaan
Geluid van bepaalde websites dempen in Google Chrome, zo stel je het in

Websites die als uitzonderingen worden ingevuld, worden dus gedempt en kunnen geen geluid meer afspelen. Je kan ze altijd later weer verwijderen als uitzondering. Chrome staat het de website dan wel weer toe geluid af te spelen. Ga jij bepaalde websites in Chrome op stil zetten? Laat het ons weten in de reacties.

Meer handige Google Chrome tips

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk