Chrome-tip: bekijk de desktopversie van een website in Android

Chrome-tip: bekijk de desktopversie van een website in Android

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Soms kan de mobiele versie van een website slecht werken, of hij bevat minder functies dan de desktopversie. Wij leggen je uit hoe je op je Android-telefoon de desktopsite kan opvragen, maar ook hoe je een mobiele site op desktop kan bekijken.

Desktopsite opvragen op Android

Er komt altijd wel een moment waarbij je problemen hebt met een mobiele website. Misschien is hij niet goed aangepast aan het formaat van je telefoon, of mis je gewoon belangrijke functies die je gewend bent van de desktopsite. In Chrome op je Android-telefoon kan je erg makkelijk wisselen naar de desktopsite. Volg deze stappen:

  1. Open de website Chrome op je Android-apparaat
  2. Druk rechts op het menu met de drie puntjes
  3. Vink Desktopsite aan

Het zal wat van het betere zoomwerk vragen om een desktopwebsite te gebruiken, maar in feite werkt het prima. Let er wel op dat je desktopsite wel weer uitvinkt zodra je klaar bent met de website. Je zal namelijk merken dat Chrome voortaan elke website als een desktopsite zal openen.

De desktopsite van Androidworld op Android

De desktopsite van Androidworld op Android

Mobiele website op desktop

Maar zoals we eerder al hadden aangekondigd, bekijken we in dit artikel ook de andere richting. Het zal waarschijnlijk in minder situaties handig zijn, maar toch kan je ook relatief eenvoudig een mobiele website forceren wanneer je Chrome gebruikt op desktop:

  1. Open de website in Chrome op desktop
  2. Druk rechts op het menu met de drie puntjes
  3. Kies Meer Hulpprogramma's
  4. Klik op Hulpprogamma's voor ontwikkelaars
  5. In de ontwikkelaarstools klik je links naast Elements op het icoontje met het telefoonscherm
De mobiele Androidworld-website op desktop

De mobiele Androidworld-website op desktop

Zodra je de mobiele website te zien krijgt, dan past Chrome de weergave automatisch aan aan de grootte van je scherm. Vervolgens kan je in de werkbalk bovenaan de resolutie of schaal wijzigen. Het is daarnaast ook mogelijk om het scherm te kantelen zoals je dat op een smartphone zou doen.

Gerelateerde artikelen

Meer Chrome-nieuws

Recent schreven we ook over de toevoeging van een RSS-lezer aan zowel de desktopversie als de mobiele versie van Chrome. Daarnaast heeft Google in de maand juli bekend gemaakt dat het binnen twee jaar stopt met het verspreiden van browsercookies om gepersonaliseerde reclame aan te bieden.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Google Chrome? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk