Chrome-tip: alle websites automatisch vertalen, zo werkt het

Chrome-tip: alle websites automatisch vertalen, zo werkt het

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

In Chrome zit Google Translate ingebouwd, en zo kan je makkelijk een volledige webpagina vertalen. Maar als je iets verder kijkt, dan vind je een manier om anderstalige websites automatisch te vertalen zodra je ze opent. We bespreken deze handige vertaalfunctie van Chrome.

Translate in Chrome

Wat Chrome populair maakt is de snelheid van de browser, maar ook zijn uitstekende functies. Zo zijn vertalingen standaard aanwezig in zowel de desktopversie als de Android-app van Chrome. Toch staan weinig gebruikers stil bij de werking van de vertaalfunctie.

Telkens wanneer ik in Chrome een website open in een taal die ik niet spreek - zoals bijvoorbeeld het Italiaans - dan laat ik die al automatisch naar het Nederlands vertalen. Zodra ik een Italiaanse website open, lijkt het haast op een Nederlandse site, omdat ik nergens handmatig op 'Vertalen' hoef te drukken. We leggen je uit hoe je dit instelt in de Android- en desktopversie van Chrome.

Automatisch vertalen met Chrome op desktop
  1. Open een website die is opgesteld in een andere taal dan het Nederlands
  2. Rechts bovenaan de adresbalk klik je op het Google Translate-icoontje
  3. Vink [taal] automatisch vertalen aan
Automatisch vertalen op desktop

Automatisch vertalen op desktop

Automatisch vertalen in de Chrome-app
  1. Open een website die is opgesteld in een andere taal dan het Nederlands
  2. Onderaan verschijnt automatisch een pop-up van Google Translate. Tik op het menu met de drie puntjes
  3. Kies pagina's in het [taal] altijd vertalen
Automatisch vertalen in de de app

Automatisch vertalen in de de app

'Nooit vertalen'

Op school leerde ik zowel Engels, Frans als Duits, maar die laatste twee talen kan ik minder goed begrijpen dan het Engels. Toch probeer ik mijn kennis over het Duits en Frans een in stand te houden en daarom wil ik niet dat Chrome elke website automatisch vertaalt. Wanneer ik alsnog een vertaling nodig heb, kies ik daar handmatig voor.

Gerelateerde artikelen

Anderzijds koos ik er ook in Chrome voor om van Engelstalige websites nooit een vertaling te zien, zelfs geen verzoek van de browser. Die optie vind je, zowel op desktop als in de Android-app, via het menu met de drie puntjes. Druk vervolgens op [taal] nooit vertalen.

Wist je dat er nu een Samsung Internet een manier is om je Chrome-bladwijzers te synchroniseren? Verder werkt Google aan een manier waarop je nieuwe content van websites kan volgen, een RSS-functie. Weet jij nog een functie in Chrome die meer aandacht verdient? Laat het ons weten in de reacties.

Google Chrome: snel en beveiligd

Google Chrome: snel en beveiligd

Google Chrome is de officiële browser van Android sinds Android 4.1. Deze browser is snel en wordt zeer regelmatig door Google geüpdatet. Hiermee is het onder ande ..

0 reacties

Tips

Dit vind je misschien ook leuk