Chrome heeft eigen RSS-feed voor nieuws, zo gebruik je het

Chrome heeft eigen RSS-feed voor nieuws, zo gebruik je het

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google test een RSS-feed voor zijn Chrome-browser. Je kan daarmee nieuws vanuit verschillende, eigen gekozen bronnen verzamelen. De functie is alvast beschikbaar voor bètagebruikers en we tonen hoe je het activeert.

Chrome en RSS

Jaren geleden was er de Google Reader, een handige RSS-feed waarbij je makkelijk nieuwsbronnen kon toevoegen en zo altijd het relevante nieuws op zak te hebben. Die Google-app moest uiteindelijk wijken voor Google Nieuws, en die beslissing kent ongetwijfeld zijn voor- en tegenstanders.

Nu heeft Google opnieuw een RSS-feed in een van zijn apps ingebouwd, dat ontdekte 9To5Google. en wel in zijn Chrome-browser. Je kan nieuwsbronnen volgen en die verschijnen dan in de nieuwsfeed wanneer je een nieuw tabblad opent in Chrome. Die nieuwsfeed bestaat voortaan uit twee tabbladen: 'Voor jou' en 'Je volgt'. In het eerste tabblad toont Google artikelen op basis van jouw interesses, en in het tweede zie je alleen artikelen van de bronnen die jij volgt.

De RSS-functie in het 'Je volgt'-tabblad

De RSS-functie in het 'Je volgt'-tabblad

Nieuwbronnen volgen

Het gaat voorlopig nog om een experimentele functie, en je kan ze alleen implementeren vanuit de Chrome Beta-app. In onderstaand stappenplan leggen we uit hoe je de RSS-feed kan activeren.

Stappenplan
  • Open Chrome Beta
  • In de adresblak typ je: 'chrome://flags' en bevestig
  • Bij Search Flags typ je 'web feed' en bevestig
  • Onderaan Web Feed verander je Default door Enabled, en kies onderaan voor Relaunch
  • Chrome herstart. Ga naar een nieuwssite, bijvoorbeeld Androidworld.nl
  • Tik rechtsboven op het menu met de drie puntjes en kies onderaan Volgen
  • In een pop-up-melding onderaan kies je Naar feed.
  • Artikelen van die bron zijn nu te zien in het Je volgt-tabblad
Onderaan het menu kan je websites volgen

Onderaan het menu kan je websites volgen

Je kan achteraf ook een overzicht van je gevolgde nieuwsbronnen belijken. Niks rechts naast het Je volgt-tabblad op het radericoontje en kies Beheren. Tik dan op Je volgt om alle bronnen te bekijken. Je kan hier ook eventueel bronnen uitvinken.

Gerelateerde artikelen

Het is niet bekend wanneer deze functie straks ook beschikbaar is in de stabiele versie van Chrome. Lees jij weleens nieuws vanuit de feed in Chrome? Ga jij je nieuwsfeed personaliseren met eigen bronnen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Chrome Beta

Chrome Beta

Google Chrome is de officiële browser van Android sinds Android 4.1. Deze browser is snel en wordt zeer regelmatig door Google geüpdatet. Deze versie is de ..

0 reacties

Tips

Dit vind je misschien ook leuk