Tip: zo blokkeer je inkomende telefoongesprekken op Android

Tip: zo blokkeer je inkomende telefoongesprekken op Android

Bellen: het bestaat nog

Als ik naar mijn persoonlijke situatie kijk, dan zie ik twee dingen: een, ik bel vrijwel nooit meer. Zelfs als ik snel iets moet weten, stuur ik liever een berichtje. Ten tweede, word ik meestal gebeld om een energiecontract af te sluiten – of, India moet er immers ook iets aan verdienen – ze bellen om te zeggen dat mijn computer vol met virussen zit. Daarnaast bellen ze anoniem: het achterhalen en het blokkeren van de telefoonnummers is zo goed als onmogelijk. Als je bijna op dat punt zit, is het misschien een idee om de inkomende gesprekken te blokkeren: waarom ook niet?

Telefoon-app

Ondanks dat de telefoon-app vaak op het startscherm staat, wordt hij weinig gebruikt

Je zou er ook voor kunnen kiezen, als je je simkaart enkel zou willen gebruiken voor datatoevoer. In dat geval, is de keuze ook iets gemakkelijker gemaakt. In welke situatie je ook zit, het is makkelijk in te stellen, maar ook weer net zo makkelijk uit te schakelen. In plaats van een externe app, of dat het via je provider verloopt, gebruik je de telefoon-app op je Android-telefoon. Omdat het soms wel op een doolhof lijkt, wordt er vaak niet naar de instellingen gekeken: er zijn echter wel wat pareltjes in de software te vinden. Zo ook de optie om inkomende telefoongesprekken direct tegen te houden.

Het stappenplan

In principe zou ik voor elke telefoon een stappenplan kunnen maken: vrijwel elke telefoon-app ziet er weer anders uit, of bevat andere menu-structuren. Voor het maken van dit artikel, gebruikte we een Huawei P30 Pro, evenals de OnePlus 7T Pro; beide telefoons hebben andere menu’s, toch zijn er veel overeenkomsten. Voldoende om dit artikel over een bredere doelgroep te trekken. Let op, er bestaat een mogelijkheid dat de functie niet beschikbaar is op Android 8.0 Oreo of lager. Mochten er specifieke vragen opduiken – stel deze dan gerust in de reacties. Ondertussen gaan we alvast aan de slag:

> Open de telefoon-app

> Klik op de drie puntjes linksboven (of ga gewoon naar de instellingen)

Blokkeer telefoongesprekken

> Selecteer vervolgens ‘Oproepinstellingen’ (of iets wat in de buurt komt, zit soms ook verstopt achter je simkaart-instellingen)

> Klik nu vervolgens op de juiste simkaart (zoek naar 'meer instellingen' bij sommige telefoons)

Blokkeer telefoongesprekken

> Kies vervolgens voor ‘Gesprekken blokkeren’ (in andere gevallen bekend als ‘Oproep blokkeren’)

> Klik vervolgens op ‘Alle inkomende gesprekken’ (in andere gevallen soms opgelijst als zijnde ‘Alle binnenkomende’)

> Vul vervolgens het blokkeer-wachtwoord in: veel providers kiezen standaard voor 0000 of 1234. Eenmaal ingevuld, klik je op ‘inschakelen’.

Blokkeer telefoongesprekken

Zoals je ziet in het stappenplan, zal niet elke telefoon dezelfde menustructuur weergeven. Toch is de basis wel hetzelfde: in een paar kleine stappen kan je alle inkomende telefoongesprekken blokkeren (en met dezelfde stappen weer deblokkeren). Mocht je het je afvragen: als de functie aan staat, kan je alsnog andere mensen bellen. Teruggebeld worden, is echter niet mogelijk. Waar je het ook bij kan gebruiken, het is in ieder geval makkelijk in te schakelen. Wij zijn alleen eventjes op vakantie als je (irritante) telefoongesprekken van je ouders tegen probeert te houden.

Lees meer over:
Algemeen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties