Wereld Wachtwoorddag: doe de Beveiligingscheck en versterk je wachtwoorden

Wereld Wachtwoorddag: doe de Beveiligingscheck en versterk je wachtwoorden

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Het is vandaag Wereld Wachtwoorddag en helaas worden we nog dagelijks herinnerd aan de belangrijkheid van het maken van een sterk wachtwoord. Google schenkt vandaag ook extra aandacht aan wachtwoorden en beveiliging.

Beveiligingscheck

Google adviseert iedereen de Beveiligingscheck vandaag uit te voeren. Het kan sowieso geen kwaad om dit eens in de zoveel tijd te doen, want hierdoor krijg je weer eens inzicht in je opgeslagen wachtwoorden en de telefoons en apps die toegang hebben tot je Google-account. Pak je telefoon (en een bak koffie) er maar even bij dus!

Gerelateerde artikelen

  1. Open de instellingen van je telefoon
  2. Tik op 'Je Google-account beheren'
  3. Tik op 'Account beveiligen' in het onderdeel 'Beveiligingsproblemen gevonden' in het eerste scherm
Wereld Wachtwoorddag: doe de Beveiligingscheck en versterk je wachtwoorden

Nu kun je de door Google ontdekte problemen oplossen. Ze zijn herkenbaar aan het gele rondje met het uitroepteken. In mijn geval is er een telefoon gekoppeld aan mijn Google-account die ik al een tijdje niet meer gebruikt heb. Deze verwijder ik vervolgens zodat de telefoon geen toegang tot mijn Google-account meer heeft.

Wereld Wachtwoorddag: doe de Beveiligingscheck en versterk je wachtwoorden

Op deze manier kun je bij alle onderdelen van de Beveiligingscheck doorlopen:

  1. Recente beveiligingsactiviteit: Hier vind je een overzicht van alle activiteiten in je Google-account, zoals de apparaten die toegang tot je account hebben gekregen.
  2. Verificatie in 2 stappen: Je kan deze extra beveiligingslaag voor je Google-account hier aanzetten (en dat raden we ten zeerste aan)
  3. Toegang van derden: Hier vind een overzicht van alle apps en games waarvoor je toestemming hebt verleend aan je Google-account. We raden aan om de toegang in te trekken van de apps en games die je niet meer gebruikt.
  4. Instellingen voor Gmail: Hier zie je de naam van de afzender bij uitgaande e-mail, geblokkeerde e-mailadressen en meer.
  5. Je opgeslagen wachtwoorden: Hier vind je je opgeslagen wachtwoorden. Google checkt deze op beveiligingsproblemen maar je kan voor de zekerheid de Wachtwoordcheck uitvoeren om te controleren op gehackte wachtwoorden, unieke wachtwoorden en zwakke wachtwoorden.

Zodra je alle stappen van de Beveiligingscheck hebt doorlopen, zul je zien dat overal een groen vinkje voor staat. Op dat moment kun je met een gerust gevoel achterover leunen. Tenminste op het gebied van je Google-account dan. Veel mensen hebben namelijk nog heel veel slechte gewoonten als het gaat om hun wachtwoorden. We raden tevens het gebruik van een wachtwoordmanager aan. Wat doe jij aan het verbeteren van de kwaliteit van je wachtwoorden? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Wereld Wachtwoorddag: doe de Beveiligingscheck en versterk je wachtwoorden

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk