3 beste smartwatches van 2022

3 beste smartwatches van 2022

Redactie

door Redactie

Laatst geüpdatet

Het jaar 2022 afsluiten doen we bij Androidworld geheel in stijl met de leuke artikelen die we elk jaar in december brengen, maar ook met interessante jaaroverzichten. In dit artikel kijken we naar de 3 beste smartwatches van 2022.

Dit zijn de 3 beste smartwatches van 2022

1. Samsung Galaxy Watch 5 Pro

Steeds meer mensen willen zo gezond mogelijk leven, geeft Samsung aan, en de Galaxy Watch 5 Pro moet daarbij helpen. De smartwatch beschikt over drie gezondheidssensors die nauwkeurige resultaten op moeten leveren, zoals zuurstofniveaus, (abnormale) hartslag en ook je stressniveau. Je kan met de Galaxy Watch 5 Pro dus altijd en overal je bloeddruk en ECG direct vanaf je pols checken, en zo moet je een steeds beter beeld van de gezondheid van je hart krijgen.

Gerelateerde artikelen

Naast het bijhouden van je trainingen en fitnesssessies, kun je ook achteraf allerlei gegevens opvragen. Er zijn Body Composition-metingen die je inzicht geven in je algehele gezondheid zodat je realistische doelen kunt stellen. Je kan ook gepersonaliseerde workouts opvragen en feedback over je vorderingen krijgen.

  • Redacteur Sebastien: "De Galaxy Watch 5-horloges brengen het beste wat Wear OS te bieden heeft. Ze hebben een rijk pakket aan smartwatch-functies en ze worden lang met updates ondersteunt. De Pro-versie krijgt mijn voorkeur vanwege de accuduur van vier à vijf dagen, wat vrij ongezien is voor Wear OS."
  • Redacteur Laura: "Het is een gigantisch apparaat, waardoor ik hem niet geschikt vindt voor mensen met wat slankere polsen. Qua kunnen is Samsung Galaxy Watch 5 Pro echter een krachtpatser, waardoor ik hoop dat er toch nog een kleinere variant van op de markt komt. Misschien ook met een iets subtieler uiterlijk?"
  • Redacteur Claudia: "De Samsung Galaxy Watch 5 Pro is het horloge dat ik nu zou aanbevelen aan mannen. Inderdaad mannen want voor de kleinere pols is 'ie helaas net iets te groot. Dit horloge komt met uitgebreide adviezen op basis van sport en gezondheid, heeft een goede accuduur en ziet er ook nog eens mooi uit."
3 beste smartwatches van 2022
Samsung Galaxy Watch 5 Pro kopen
Samsung Galaxy Watch 5 Pro kopen

Samsung Galaxy Watch 5 Pro kopen

De Galaxy Watch 5 Pro is Samsungs meest premium smartwatch met meer functies dan ooit. Het slimme horloge komt met veel extra functies en een extra stevig en stijlvol design.

Vanaf 469 euro

Winkelen op:

2. Huawei Watch GT 3

De Huawei Watch GT 3 beschikt over verschillende nieuwe mogelijkheden van voorgaande horloges in de Huawei Watch-serie. Zo is de accuduur van de Huawei Watch GT 3 ten opzichte van de Watch 3 aanzienlijk langer geworden en kreeg de smartwatch een slanker en lichter ontwerp. De smartwatch werkt op Harmony OS, Huawei's slimme ecosysteem waarmee je apps uit de AppGallery op je horloge kan installeren, en heeft nieuwe gezondheids- en fitnessfuncties gekregen

  • Redacteur Sebastien: "De Watch GT 3 heeft een geweldig design dat er tenminste nog als een echt horloge uitziet. Huawei gebruikt hoogwaardige materialen en de accuduur van de horloges is uitstekend. Daarbij komt ook dat Huawei Health één van de betere begeleidende apps is."
  • Redacteur Laura: "Huawei maakt al jaren apparaten met een fantastische batterijduur en dat geldt ook voor Huawei Watch GT 3. Ik ben ook erg te spreken over het slankere, lichtere ontwerp, want eerdere Huawei-horloges zijn flinke knotsen aan je pols. Ik zwaai schijnbaar te vaak rakelings langs deurposten, waardoor ik me zo'n knoeperd niet kan permiteren. Gelukkig begrijpt de Chinese leverancier dat maar al te goed met Huawei Watch GT 3."
  • Redacteur Claudia: "De Huawei Watch GT 3 beschikt over fantastische hardware zoals een fijne draaikroon en AMOLED-scherm, en uitstekende speaker. Daarnaast komt hij met uitgebreide hardloopstatistieken en - schema's, een ontzettend lange accuduur en dat alles voor een redelijke prijs. Veel apps zijn er nog niet beschikbaar voor dit horloge, maar als je dat geen punt vindt, dan is dit een prima klokje voor om je pols."
3 beste smartwatches van 2022
Huawei Watch GT 3 kopen
Huawei Watch GT 3 kopen
Huawei Watch GT 3 kopen

Huawei Watch GT 3 kopen

De Huawei Watch GT 3 is de nieuwste smartwatch van Huawei, boordevol gezondheids- en fitnessfuncties, interessante statistieken voor hardlopers, een mooi AMOLED-scherm en een ontzettend lange accuduur.

Vanaf € 229,99

Winkelen op:

3. Xiaomi Mi Band 7 Pro

De Xiaomi Mi Band 7 Pro heeft ons positief verrast. Xiaomi maakt een andere keuze en dat is een succes. Er zit zelfs ingebouwde gps in en het opvallende design is ons land op een positieve manier in het oog gesprongen.

  • Redacteur Sebastien: Met de Band 7 Pro heeft Xiaomi iets anders geprobeerd. Zijn populaire fitnesstracker heeft een groter scherm, een meer premium uitstraling én hij komt met ingebouwde gps. Je kan dus je telefoon thuis laten tijdens het sporten en dan nog de route achteraf op kaart bekijken. Het is een mooi totaalplaatje in ruil voor zijn lage prijs. 
  • Redacteur Laura: "Ik hou ervan als merken dingen net even anders doen dan de rest en dat doet Xiaomi ook met zijn Mi Band 7 Pro. Het scherm is niet vierkant en niet rond, het is rechthoekig, en dat ziet er best heel elegant uit. Dat hij ook nog eens 99 euro kost en wel veel mogelijkheden heeft, maakt dit een heel fijne fitnesstracker."
  • Redacteur Claudia: "De Xiaomi Mi Band 7 Pro is een fitnesstracker met smartwatch-looks die erg veel biedt voor erg weinig. Hij kost maar 99 euro. Voor dat geld krijg je gps, nfc en een groot AMOLED-scherm. Ideaal dus voor de mensen die hun dagelijkse sportieve bezigheden en gezondheid in de gaten willen gaan houden."
3 beste smartwatches van 2022
Xiaomi Mi Band 7 Pro kopen

Xiaomi Mi Band 7 Pro kopen

De Xiaomi Mi Band 7 Pro is uitermate geschikt om tijdens het sporten te gebruiken. Deze fitnesstracker is zo licht dat je tijdens het sporten vergeet dat je hem om hebt. Zoek je eens wat afwisseling in stijl ervan? Dat kan met deze watch eenvoudig door het bandje te verwisselen voor iets anders. De Xiaomi Mi Band 7 Pro meet je hartslag. De ingebouwde hartslagmeetsensor zorgt voor een continue hartslagmeting.

Vanaf € 84,95

Winkelen op:

Hieronder vind je een overzicht van al onze toplijstjes van 2022

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk