Beste smartphones van mei 2023

Beste smartphones van mei 2023

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Welke smartphones kun je op dit moment het beste kopen? Welke hebben de beste prijs-kwaliteitverhouding, zijn hiermee de beste deal en raden wij jou dus aan? Je leest het elke maand in een update van onze Beste Android-smartphones koopgids.

Welke smartphone moet ik kopen?

Op dit moment zijn er tientallen smartphones te koop van verschillende fabrikanten in verschillende prijsklasse. Het oerwoud van smartphones is en blijft hierdoor nog heerlijk overwoekerd, maar het kan daardoor wel lastig zijn om te weten welke telefoon je nou het beste kunt kopen. In deze koopgidsupdate – welke we eenmaal per maand plaatsen – vertellen we daarom welke smartphones je op dit moment het beste kunt kopen, welke de beste deal zijn, welke toestellen nieuw in de lijst staan en waarom deze in de lijst zijn opgenomen.

We lichten in deze artikelen dus steeds enkele telefoons voor je uit. Elke smartphone omschrijven we kort in één zin. Als je meer over de telefoon te weten wil komen, kun je via de link op de pagina van die telefoon terecht. Daar vind je onder andere de uitgebreide specificatielijst en eventueel onze review.

Gerelateerde artikelen

Hoe is dit overzicht tot stand gekomen?

Onze gehele koopgids vind je overigens onder het kopje Beste smartphones op onze website. Hier vind je ook linkjes naar pagina’s waar je de desbetreffende toestellen kunt kopen. De koopgids wordt het gehele jaar door up-to-date gehouden en alle smartphones in de lijst hebben we zelf in handen gehad. Onze ervaringen, de specificaties en prijzen spelen mee bij de besluitvorming of de toestellen wel of niet in de koopgids worden opgenomen. De prijzen die genoemd zijn, zijn de prijzen ten tijde van de publicatie van het artikel. Deze kunnen dus gaan veranderen. De lijst hieronder is op volgorde van prijs.

Beste smartphones van april 2023

Beste budget smartphones (tot 350 euro)

Beste midrange smartphones (350 tot 550 euro)

  • Nothing Phone (1) (389 euro): misschien wel leukste en mooiste smartphone die er is
  • Xiaomi 12 (500 euro): luxe razendsnelle high-end smartphone van vorig jaar nu te koop voor midrange-prijs
  • OPPO Find X5 (500): camera's blinken uit in deze klasse
  • Samsung Galaxy S21 FE (500 euro): uitgebreid camera-eiland en beste totaalplaatje voor onder de 500 euro
  • Xiaomi 12T Pro (540 euro): krachtpatser met snelle processor, fel AMOLED-paneel en 120W oplaadsnelheid 

Beste high-end smartphones

  • Google Pixel 6 Pro (569 euro): erg goede camerasmartphone is goedkoopste smartphone met periscooplens
  • Google Pixel 7 (579 euro): schone Android-ervaring en super goede hoofdcamera 
  • Samsung Galaxy S22 (590 euro): luxe, uitgebreide camera set-up en heerlijk design
  • Google Pixel 7 Pro (769 euro): alles wat je van een smartphone verlangt, maar ruim onder de Ultra-prijzen
  • Samsung Galaxy S22 Ultra (899 euro): vlaggenschip van Samsung van vorig jaar, heeft alles wat je smartphonehart begeert voor minder dan 900 euro

Enkele telefoons uitgelicht: Pixel 7, Pixel 7a en Pixel 6a

Als je zoekt naar een smartphone met een onwijs goede hoofdcamera en een schone Android-ervaring, dan kom je al gauw bij de Pixel-smartphones van Google uit. Nu heeft Google tijdens Google I/O 2023 de Pixel 7a aangekondigd. Dat is een goedkopere variant van de Pixel 7. De Pixel 7a wordt aangedreven door de Tensor G2-chip, een krachtige processor die door Google zelf is ontworpen. Deze chip zit ook in de duurdere Pixel 7 (Pro).

Nu komt de Pixel 7a op de markt voor een prijs van 509 euro. Dat is sowieso een goede deal, maar volgens de geruchten blijft Google ook de Pixel 6a verkopen. Deze zou (nog) goedkoper worden en verkrijgbaar zijn vanaf 299 euro. Ook de Pixel 7 blijft nog een halfjaar in het assortiment en de verwachting is ook dat dit toestel in prijs gaat zakken. De prijzen van de Pixel 7 en de Pixel 7a komen dan wel erg bij elkaar in de buurt en zolang de Pixel 7a niet in prijs zakt, blijft de Pixel 7 een betere deal. Mede hierdoor zou Google volgend jaar ook willen stoppen met zijn a-serie, puur om het punt dat de prijzen te dicht bij elkaar komen te liggen.

Als je een Pixel 6a, Pixel 7a of Pixel 7 wil kopen, dan raden wij je dus aan om nog even een paar dagen te wachten en te kijken naar hoe de prijzen van alle drie de toestellen gaat zakken.

Gerelateerde artikelen

Google Pixel 7a kopen
Google Pixel 7a kopen
Google Pixel 7a kopen

Google Pixel 7a kopen

De Pixel 7a is uitgerust met de krachtige Tensor G2-chip van Google, biedt geavanceerde prestaties en verbeterde functionaliteiten. De Pixel 7a wordt geleverd met een indrukwekkende camera-opstelling, die fotografie-enthousiastelingen zal aanspreken.

€ 509

Winkelen op:

Vlaggenschepen van vorig jaar scoren erg goed

Wat verder nog altijd opvalt is dat de high-end smartphones van verschillende fabrikanten van vorig jaar op dit moment nog altijd een erg goede deal zijn. Denk hierbij aan de Xiaomi 12, de ,de OPPO Find X5, Pixel 6 Pro, de Galaxy S22 en de Xiaomi 12T Pro. Laatst genoemde is nieuw in de lijst en kost momenteel slechts 540 euro. Hiervoor krijg je een smartphone met de razendsnelle Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1-chipset, een fel scherm met een 1220p resolutie en goede 200 MP camera. Al moet je van deze laatste geen wonderen verwachten.

Gerelateerde artikelen

Het prijsverschil met de opvolgers van de hierboven genoemde telefoons is verder hoog en de updates dermate klein, dat we deze opvolgers nog niet als kooptip kunnen bestempelen. Qua prijskwaliteit-verhouding loont het dus echt om een high-end smartphone van vorig jaar te kopen. Houd er dan natuurlijk wel rekening mee dat het updatebeleid van deze toestellen een jaartje korter is in vergelijking met de opvolgers.

Als laatst nog even een vermelding voor de Nothing Phone (1), deze smartphone kost nu nog slechts 389 euro. Hiermee haal je een erg luxe smartphone met een schone Android-ervaring en een uniek design in huis.

Xiaomi 12T Pro kopen
Xiaomi 12T Pro kopen
Xiaomi 12T Pro kopen

Xiaomi 12T Pro kopen

De Xiaomi 12T Pro is een nieuwe high-end smartphone van Xiaomi en valt onder de 'budget high-end' T-serie van het bedrijf. Het toestel richt zich met een 200 MP hoofdcamera voornamelijk op fotografie. Met deze 200 MP hoofdcamera biedt Xiaomi namelijk als een van de eerste smartphonefabrikanten een 200 MP camera aan.

Vanaf 799 euro

Winkelen op:

OPPO Find X5 kopen
OPPO Find X5 kopen
OPPO Find X5 kopen

OPPO Find X5 kopen

De OPPO Find X5 lijkt qua specificaties veel op de Find X3 Pro. Op een aantal kleine puntjes scoort het ene toestel echter beter dan het andere. Als je een nieuwere smartphone wil die uit de doos op Android 12 draait, nog sneller kan opladen en ook langer ondersteunt zal worden, ga dan voor deze OPPO Find X5. Met zijn Qualcomm 888-chipset is deze smartphone overigens net zo snel als de Find X3 Pro.

€ 699

Winkelen op:

Xiaomi 12 kopen
Xiaomi 12 kopen
Xiaomi 12 kopen

Xiaomi 12 kopen

De Xiaomi 12 heeft een 6,28 inch AMOLED-scherm, vergeleken met het Full HD 6,81 inch paneel van de Xiaomi Mi 11. Het nieuwe scherm heeft een 120Hz verversingssnelheid en ondersteunt HDR10+-content. Verder is de helderheid lager met 1100 nits, vergeleken met 1500 nits bij de Xiaomi Mi 11. Het scherm ondersteunt wel 12-bit kleuren voor een soepelere overgang tussen de verschillende kleurentinten.

Vanaf € 499

Winkelen op:

Google Pixel 6 Pro kopen
Google Pixel 6 Pro kopen
Google Pixel 6 Pro kopen

Google Pixel 6 Pro kopen

De Pixel 6 Pro heeft een horizontale cameraopstelling die over de gehele breedte van de achterzijde bestrijkt. In die opstelling zit een telecamera en deze cameraondersteunt 4x optische zoom. Daarnaast is er een 50 MP groothoekcamera, en een 12 MP ultragroothoekcamera. Ook gebruikt de Google Pixel 6 Pro de speciaal ontworpen Tensor chip.

€ 650

Winkelen op:

Hier koop je de Samsung Galaxy S22
Hier koop je de Samsung Galaxy S22
Hier koop je de Samsung Galaxy S22

Hier koop je de Samsung Galaxy S22

Kies uit een van de drie modellen!

Vanaf € 849

Winkelen op:

Nothing Phone (1) kopen
Nothing Phone (1) kopen
Nothing Phone (1) kopen

Nothing Phone (1) kopen

De Phone (1) is een midrange smartphone met vrij sterke specificaties en een opvallend design. Het toestel draait op een Qualcomm Snapdragon 778G+-chipset en wordt hierbij ondersteund door 8 of 12 GB aan RAM.

€ 499

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk