Beste smartphones van augustus 2023

Beste smartphones van augustus 2023

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Welke smartphones kun je op dit moment het beste kopen? Welke hebben de beste prijs-kwaliteitverhouding, zijn hiermee de beste deal en raden wij jou dus aan? Je leest het elke maand in een update van onze Beste Android-smartphones koopgids.

Welke smartphone moet ik kopen?

Het kan lastig zijn om te weten welke telefoon je nou het beste kunt kopen. In deze koopgidsupdate – welke we eenmaal per maand plaatsen – vertellen we je daarom welke smartphones je op dit moment de beste deal en koop zijn. Daarbij lichten we in deze artikelen steeds enkele telefoons voor je uit. Elke smartphone omschrijven we daarbij kort in één zin. Als je meer over een desbetreffende telefoon te weten wil komen, dan kun je op de link bij een toestel klikken en hierdoor op de pagina hiervan terecht komen. Daar vind je onder andere de uitgebreide specificatielijst, nieuws en eventueel onze review.

Gerelateerde artikelen

Hoe is dit overzicht tot stand gekomen?

Onze gehele koopgids vind je overigens onder het kopje Beste smartphones op onze website. De koopgids wordt het gehele jaar door up-to-date gehouden en alle smartphones in de lijst hebben we zelf in handen gehad. Onze ervaringen, de specificaties en prijzen spelen mee bij de besluitvorming of de toestellen wel of niet in de koopgids worden opgenomen. De prijzen die genoemd zijn, zijn de prijzen ten tijde van de publicatie van het artikel. Deze kunnen dus gaan veranderen. De lijst hieronder is op volgorde van prijs.

Beste smartphones van augustus 2023

Beste budget smartphones (tot 350 euro)

Beste midrange smartphones (350 tot 600 euro)

 • Nothing Phone (1) (369 euro): misschien wel leukste en mooiste smartphone die er is
 • Motorola Edge 40 (399 euro): knappe jongen met krachtige specificaties
 • Xiaomi 12 (439 euro): luxe razendsnelle high-end smartphone van vorig jaar nu te koop voor midrange-prijs
 • Samsung Galaxy S21 FE (449 euro): uitgebreid camera-eiland en beste totaalplaat voor onder de 500 euro
 • Google Pixel 7 (549 euro): schone Android-schil, mooi luxe eigen design en fantastische hoofdcamera en camera-software

Beste high-end smartphones (600-900 euro)

 • Nothing Phone (2) (699 euro): smartphone met uniek design, speciale verlichting en mooie schone Android-schil is in bijna alles een echte high-end smartphone
 • Samsung Galaxy S23 (699 euro): compacte high-end smartphone van Samsung met eindelijk echt snelle prestaties en goede accuduur
 • Google Pixel 7 Pro (759 euro): alles wat je van een smartphone verlangt, maar ruim onder de Ultra-prijzen
 • ASUS Zenfone 10 (799 euro): compacte krachtpatser is de beste compacte smartphone op dit moment
 • Samsung Galaxy S22 Ultra (879 euro): vlaggenschip van Samsung van vorig jaar, heeft alles wat je smartphonehart begeert voor minder dan 900 euro)

Beste premium smartphones (+900 euro)

 • ASUS ROG Phone 7 (979 euro): telefoon speciaal gemaakt voor gamers is razendsnel
 • Samsung Galaxy S23 Ultra (1049 euro): hét vlaggenschip van Samsung is hét totaalplaatje onder de smartphones
 • Xiaomi 13 Pro (1199 euro): krachtige smartphone met grote 1-inch sensor
 • Xiaomi 13 Ultra (1500 euro): het beste van het beste in één smartphone gepropt 

Enkele telefoons uitgelicht: Nothing Phone (2) en ASUS Zenfone 10, twee bijzondere smartphones

De ASUS Zenfone 10 en de Nothing Phone (2) zijn nieuw in deze lijst. Beide smartphones hebben we in juli uitvoerig getest en waren we erg over te spreken. Beide telefoons zijn daarbij uniek in zijn soort, hieronder vertellen we je wat de smartphones zo speciaal maakt.

ASUS Zenfone 10: compacte krachtpatser

Smartphones worden alsmaar groter en groter. Het merendeel van de mensen lijkt dit te willen en het niet erg te vinden om hun duim steeds uit te moeten rekken of om een baksteen in hun broekzak te hebben zitten. Toch zijn er nog zeker mensen die compacte smartphones toejuichen en het heerlijk vinden dat ze hun smartphone met één hand kunnen bedienen. Voor hen is er nu de Zenfone 10 van de Taiwanese fabrikant ASUS.

Gerelateerde artikelen

Een groot probleem bij compacte smartphones is echter dat de accu kleiner is waardoor de smartphone vaak niet heel lang meegaat. ASUS heeft het echter voor elkaar gekregen om een 4300 mAh accu in deze 5,9 inch grote smartphone te stoppen. Ter vergelijking: de Samsung Galaxy S23 is 6,1 inch groot en heeft een accu met een capaciteit van slechts 3900 mAh. Daarbij is de gebruikte en razendsnelle Snapdragon 8 Gen 2-chip in de Zenfone 10 energiezuinig en gaat de telefoon zelf ook goed om met de energie. Dit alles zorgt ervoor dat de telefoon toch erg lang op één lading te gebruiken is. De Zenfone 10 heeft verder een fijne schone Android-schil, een goede hoofdcamera met gimbal-stabilisatie en een mooi scherm. Kortom: de koning onder de compacte smartphones.

Gerelateerde artikelen

Nothing Phone (2): uniek design met verlichting 

Wil je rondlopen met misschien wel de meest bijzondere smartphone op dit moment? Dan is de Nothing Phone (2) een echte aanrader. Deze smartphone beschikt namelijk over een gedeeltelijk transparant design met hierin verlichting verwerkt. Naast dat dit er bijzonder uitziet, zitten er ook een aantal functies aan verbonden. Meer hierover lees je in dit artikel en in de review van de telefoon.

Gerelateerde artikelen

Naast het design heeft de Phone (2) echter nog veel meer te bieden. Zo beschikt het toestel over een mooie schone Android-schil, een snelle Snapdragon 8+ Gen 1-chip, een goede hoofdcamera en onwijs goede accuprestaties. De Phone (2) is dus met recht een unieke high-end smartphone te noemen.

Verder nieuw in de lijst: premium smartphones

Bij Androidworld kijken we voornamelijk naar welke smartphones je het beste kunt kopen, welke qua prijs-kwaliteitverhouding het meest interessant zijn en welke volgens ons hierdoor een kooptip zijn. Hieronder vallen steevast nooit smartphones duurder dan 900 euro. Deze premium smartphones beschikken dan wel over het beste van beste, maar zijn naar onze mening vaak te duur tegenover de 'gewone' vlaggenschepen of premium modellen van een jaartje ouder die vaak voor een stuk minder geld te verkrijgen zijn.

Deze standaard vlaggenschepen beschikken namelijk ook over topspecificaties zoals onwijs goede camera's, de snelste processoren en prachtige vloeiende beeldschermen. Ten opzichte van de echte vlaggenschippen missen ze dan vaak alleen zaken als een periscoopcamera, een hele hoge verversingssnelheid van het beeldscherm, hoge resolutie camera's of 1-inch sensoren.

We willen mensen die echt op zoek zijn naar het beste van het beste echter ook kunnen informeren en daarom hebben nu premium smartphones toegevoegd. Speelt geld voor jou dus geen rol en ben je echt op zoek naar het nieuwste van het nieuwste? Dan zijn de telefoons in de beste premium smartphones lijst de beste keuze.

ASUS Zenfone 10 kopen
ASUS Zenfone 10 kopen
ASUS Zenfone 10 kopen

ASUS Zenfone 10 kopen

ASUS Zenfone 10 kopen

€ 799

Winkelen op:

Nothing Phone (2) kopen
Nothing Phone (2) kopen
Nothing Phone (2) kopen

Nothing Phone (2) kopen

Nothing is het nieuwe telefoonmerk dat probeert de smartphone-wereld op z’n kop te zetten met innovatieve en award-winning design smartphones.

Vanaf 699 euro

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk