Beste slimme thermostaten van 2022

Beste slimme thermostaten van 2022

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

In tijden waarin we ons blauw betalen aan energie, kan een slimme thermostaat veel betekenen. Een zelflerende thermostaat leert je gewoonten, zodat er alleen wordt verwarmd als het nodig is. Zo bespaar je op je energierekening. Dit zijn de beste slimme thermostaten die je kan kopen.

Besparen met slimme thermostaten

Je betaalt vandaag op je jaarafrekening een veelvoud voor de verwarming van je huis in vergelijking met een jaar geleden, en die crisis kan wel op langere termijn aanhouden. Een slimme thermostaat kan zichzelf terugverdienen, omdat je geen onnodige energie verbruikt op momenten dat je niet thuis bent.

Gerelateerde artikelen

Je thermostaat staat altijd in verbinding met je telefoon en je kan hem zo van op afstand bedienen. Verder kan hij de verwarming aan het werk zetten wanneer je bijna thuis komt van je werk, en dat heet ook wel 'geofencing'. Verder zijn de beste slimme thermostaten ook zelflerend, en ze leren zo inspelen op houw gewoonten om nog energie-efficiënter te verwarmen. Belangrijk is wel dat je de juiste thermostaat kiest voor het type verwarming van jouw type verwarming en je budget. Dit zijn onze favoriete producten.

Meer tips om energie te besparen

Eerder kon je al op AWSmart verschillende tips ontdekken waarmee je energie kan besparen. Begin bij deze vier tips en kijk ook eens naar de energiemeters van HomeWizard, die we recent hebben getest. En wist je al dat de nieuwe Nederlandse energieleverancier Tibber je kan helpen besparen?

Uiteraard zijn er nog veel meer uitstekende keuzes voor je slimme thermostaat. Welke heb jij in huis, of overweeg je misschien om één van deze drie te kopen? Laat het ons weten in de reacties.

De Hama Verwarmingsregeling wifi komt standaard met twee radiatorkoppen

De Hama Verwarmingsregeling wifi komt standaard met twee radiatorkoppen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk