Storing NS: check eerst deze apps voordat je op pad gaat

Storing NS: check eerst deze apps voordat je op pad gaat

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Door een grote systeemstoring bij de NS ligt het treinverkeer in het noorden en het oosten van het land plat. Met deze apps ben je goed voorbereid als je toch met het openbaar vervoer op pad moet.

Langere reistijden, vaker overstappen

Vanaf Groningen en Leeuwarden tot aan Enschede en Amersfoort rijden er geen NS-treinen. De treinen van Arriva in het Noorden rijden wel. De Nederlandse Spoorwegen heeft laten weten dat monteurs naar de verkeersleidingspost in Zwolle zijn gestuurd om de systemen te herstellen. Ga jij op pad vandaag? Check dan de actuele situatie met onderstaande apps. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

NS

In de loop van donderdagavond is de Reisplanner bijgewerkt. NS adviseert reizigers kort voor vertrek deze in de NS-app te raadplegen. Je weet dan precies of jouw treinreis hinder ondervindt van vertragingen ten gevolge van de staking. Als je een reis opslaat in de app krijg je automatisch een melding als er een storing is. En je hoeft voor deze functie geen account te hebben.

Gerelateerde artikelen

Wil je weten hoe je het beste kunt reizen met de NS-app? In dit artikel kom je achter. De app bevat ook een handige 'In de buurt'-functie. Wil je de nieuwstee functies voor de NS-app testen? Download dan de NS Lab-app. En voel je je onveilig in de trein? Dan kan je dat meteen melden via sms of WhatsApp.

Maak je nog gebruik van de NS Bèta-app? De NS gaat stoppen met deze app. Gelukkig is er wel een alternatief om de nieuwste functies te testen.

NS

NS

Van je huis naar je afspraak in de stad, vanuit je werk naar je B&B-adres; plan je reis naar elk adres met de NS-app. De NS-app zit vol met nuttige functionalite ..

Gaiyo één app voor je vervoer

Met Gaiyo bestaat sinds 2020 en je kan er je reis van A naar B plannen. Gaiyo geeft adviezen voor zowel regionale als nationale vervoerders. Je kan in de app je tickets aanschaffen bij de NS, RET, Connexxion en Arriva of bus, tram en metro in het GVB, RET, HTM en U-OV.

Met Gaiyo krijg je standaard tien procent korting als je tijdens daluren, in het weekend of tijdens nationale feestdagen reist. Bestel je goedkope treinkaartjes via de app en ontvang je ticket direct op je telefoon.

Gerelateerde artikelen

Wat opvalt aan deze app zijn de integraties met deelvervoerders. Vanuit de app kan je, bij het plannen van je reis, direct zien of je gebruik kan maken van een deelscooter, fiets of zelfs een deelauto. Wil je gebruikmaken van de deelvervoerders, dan hoef je de Gaiyo-app niet te verlaten. Alle functies van deelvervoerders zijn namelijk ingebouwd in de applicatie. Je kunt dus alles plannen, boeken, en betalen in Gaiyo.

Gaiyo één app voor je vervoer

Gaiyo één app voor je vervoer

Gaiyo combineert plannen, boeken en betalen van een treinreis. De app combineert alle type vervoer (ook deelvervoer). De reiskosten hoeven pas achtera ..

9292 reisapp & route planner

Heb je niet zoveel poespas nodig en wil je vooral makkelijk reizen kunnen plannen met alle vervoerders in Nederland, dan ben je bij de 9292-app op het juiste adres. Je krijgt een melding in je reisadvies als er op dat traject wijzigingen of verstoringen zijn die van tevoren gepland zijn. Bijvoorbeeld als een halte door werkzaamheden tijdelijk niet bereikbaar is, of een staking in het openbaar vervoer.

Gerelateerde artikelen

Op het startscherm vul je direct je start (A) en eindpunt (B) in, waarna 9292 de snelste reisopties toont. Heb je een voorkeur voor treinen, bussen of juist de metro of tram, dan kan je dit opgeven op het startscherm. Weet je bijvoorbeeld dat de bus op een specifiek traject standaard sneller is dan de trein, dan vul in dat 9292 reizen met bussen moet plannen.

Nadat een reis is gepland krijg je alle onderdelen van de reis te zien, zo ook hoe je bijvoorbeeld moet lopen naar je eindbestemming. Heb je nog geen kaartje, dan kun je die in de 9292-app aanschaffen voor verschillende vervoerders. Met dit 9292 e-ticket op je telefoon open je eventuele poortjes die je onderweg tegenkomt. Je hebt het e-ticket snel bij de hand tijdens een controle door een conducteur of bij het instappen bij de chauffeur.

9292 reisplanner OV + e-ticket

9292 reisplanner OV + e-ticket

9292 bestaat dit jaar 30 jaar en is expert in reisinformatie. Het bedrijf staat voor betrouwbare en actuele reisinformatie voor de reizigers in heel Nederland en vla ..

Rijden de Treinen: NS reisplanner app & ov info

Pak je regelmatig de trein dan is deze app een goede reisgenoot. Met Rijden de Treinen kun je niet alleen actuele treintijden checken, maar je krijgt ook direct info over actuele treinstoringen of werkzaamheden via push-notificaties. In de app kun je namelijk aangeven wat je vaste traject is. Wanneer er een grote treinstoring is op je vaste traject, krijg je een meteen pushbericht en ben je nog eerder op de hoogte dan de omroep op het station. Daarnaast kan je informatie bekijken over de lengte of samenstelling van de treinstellen, bijvoorbeeld waar je kunt instappen met een fiets.

Rijden de Treinen bevat ook een ingebouwde reisplanner, waarmee je treinreizen kunt plannen door heel Nederland en stations tot favoriet kunt bestempelen, waardoor je nog sneller routes kunt samenstellen. Je kunt snel de laatste route of trein van de dag opzoeken en Rijden de Treinen geeft informatie over alle Nederlandse spoorvervoerders waaronder NS, Arriva, Connexxion en Veolia, maar ook over buitenlandse treinen die door Nederland rijden zoals de Thalys of de ICE International.

Rijden de Treinen: NS reisplanner app & ov info

Rijden de Treinen: NS reisplanner app & ov info

Als je een fervent treingebruiker bent, bijvoorbeeld omdat je elke dag door het land treint voor het werk of regelmatig afspraken hebt in de uithoeken van Nederland ..

Lokale OV-apps

Bovenstaande apps zijn vooral handig als je landelijk reist. Reis je meestal binnen je eigen regio, dan ben je prima bediend met regionale apps van de GVB, RET, Connexxion, EBS, Hermes en Keolis. Ga je met de auto op pad? Check dan de beste apps voor verkeersinfo, files en verkeersdrukte.

Storing NS: check eerst deze apps voordat je op pad gaat

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk