Beste OnePlus-smartphones die je kunt kopen (2022)

Beste OnePlus-smartphones die je kunt kopen (2022)

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

De smartphones en de visie van OnePlus veranderen. De smartphonefabrikant maakt andere keuzes als vroeger en het merk lijkt steeds meer één te worden met zusterbedrijf OPPO. En dit laatste heeft zowel plus- als minpunten. Vooral de trouwe OnePlus-fans scharen zich achter dit laatste. In dit artikel bespreken we de transformatie van OnePlus en vertellen we je welke OnePlus-smartphone je op dit moment het beste kunt kopen.

De beste smartphones

Soms zie je door de bomen het 'smartphonebos' niet meer. Merken als Samsung, OnePlus, OPPO, Realme en Xiaomi brengen tegenwoordig namelijk tientallen smartphones op de markt die soms wel erg veel op elkaar lijken, maar dan toch net even iets anders zijn. In deze artikelreeks bespreken we daarom van elk merk de beste smartphones die je op dit moment kopen.

We doen dit per merk en oplopend qua prijs. Hierbij kijken we voornamelijk naar de toestellen van een bepaald merk die in een bepaalde prijsklasse een echte kooptip zijn. Dit zijn dus smartphones die eigenschappen hebben die in een specifieke prijsklasse niet gebruikelijk zijn en hierdoor dus ook een goede prijs-kwaliteitverhouding hebben. Eerder schreven we al een artikel over de beste Xiaomi-smartphones en over de beste Samsung-smartphones die je op dit moment kunt kopen. In dit artikel is het de beurt aan OnePlus.

Gerelateerde artikelen

OnePlus

In dit artikel bespreken we dus OnePlus, de smartphonefabrikant die voornamelijk bekend stond om hun smartphones met high-end specificaties zonder echte high-end prijs. Hierin is het bedrijf misschien zelfs wel dé pionier geweest met de OnePlus One. Dit toestel kwam uit in 2014 en kwam met premium specificaties voor een prijs van zo'n 400 euro. En de tactiek die OnePlus introduceerde met dit toestel heeft het nog jarenlang volgehouden. En die tactiek was in grote lijnen als volgt: een snelle betaalbare smartphone met een schone Android-ervaring, een mooi scherm en goede updates.

Het merk volgt deze tactiek overigens nog altijd, al zien we zo rond 2020 dat hierin wel veranderingen worden gemaakt. In dat jaar veranderde OnePlus namelijk een beetje van een merk voor techliefhebbers in een meer mainstreammerk voor de grote markt. Het bedrijf volgt hiermee de trend van andere grote smartphonemerken, die allemaal als doel hebben om in iedere prijsklasse een smartphone te bieden. Ook de line-up van OnePlus werd hierdoor steeds verder uitgebreid. En om dit te verwezenlijken werkt OnePlus steeds meer samen met zustermerk OPPO. Hierdoor zien we echter dat het OnePlus-DNA wel aan het verdwijnen is en de 'Oppoficatie' steeds dichterbij komt. Hieronder sommen we een aantal smartphones van OnePlus op, die je volgens ons het beste kunt kopen.

Beste OnePlus-smartphones die je kunt kopen (2022)

OnePlus Nord 2T (+- 350 euro)

De goedkoopste smartphone van OnePlus die we je aanraden, is de OnePlus Nord 2T. De Nord 2T is de opvolger van de 'gewone' Nord 2 en komt slechts met een paar kleine updates. De voornaamste zijn de iets snellere processor, het iets snellere opladen en het nieuwe besturingssysteem. Voor de rest is het toestel nagenoeg identiek aan zijn voorganger. Nu was zijn voorganger een van de beste smartphones uit 2021 qua prijs-kwaliteitverhouding. Dus in dat opzicht is het geringe aantal upgrades niet heel erg, al hadden we stiekem wel iets meer gehoopt.

Maar al met al is de Nord 2T ook een goede smartphone in de prijsklasse rond de 400 euro. Claudia zei in haar review van de Nord 2T het volgende over het toestel:

De OnePlus Nord 2T is gewoonweg een erg goede telefoon in het middensegment. Je krijgt voor een vanafprijs van 399 euro een snelle telefoon, met prettige software die supersnel opgeladen is. De camera's zijn ook in orde, waarbij de hoofdcamera er duidelijk bovenuit steekt. Wel zijn er ontzettend veel overeenkomsten met de OnePlus Nord 2 van vorig jaar. Als je die telefoon hebt, is er weinig reden tot een upgrade naar dit toestel. Heb je een oudere telefoon, dan grijp je met de Nord 2T zeker niet mis op het gebied van een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Claudia over de OnePlus Nord 2T
Hier kun je de OnePlus Nord 2T 5G kopen
Hier kun je de OnePlus Nord 2T 5G kopen
Hier kun je de OnePlus Nord 2T 5G kopen

Hier kun je de OnePlus Nord 2T 5G kopen

De OnePlus Nord 2T 5G kun je zien als een verbeterde versie van de OnePlus Nord 2 van vorig jaar. De OnePlus Nord 2T komt dan ook erg veel overeen met de OnePlus Nord 2 op een aantal features na. Zo krijgt de telefoon hogere snellaadmogelijkheden en een nieuwere chipset.

€ 358

Winkelen op:

OnePlus 9 Pro (+- 595 euro)

Eén van de beste high-end smartphones van vorig jaar kost op dit moment nog geen 600 euro, we hebben het hier over de OnePlus 9 Pro. Dit toestel stond vorig jaar in ons lijstje van beste high-end smartphones van 2021 en dit was niet voor niets. De OnePlus 9 Pro beschikt namelijk over een prachtig en vloeiend AMOLED-paneel, een goed en uitgebreid camerasysteem, een mooi, luxe en eigen design en een snelle processor. Deze laatst genoemde is niet meer de allersnelste processor die je in een Android-smartphone kun vinden, maar in de praktijk merk je hier niet veel van. De 9 Pro is namelijk nog altijd heel snel en vloeiend in gebruik.

Voor de mensen die dus op zoek zijn naar een high-end smartphone, maar niet een echte high-end prijs willen betalen zijn bij de OnePlus 9 Pro aan het juiste adres.

OnePlus 9 Pro
OnePlus 9 Pro
OnePlus 9 Pro

OnePlus 9 Pro

De OnePlus 9 Pro heeft een 120 Hz Fluid display voor prachtige en vloeiende beelden. Door de samenwerking met Hasselblad is de camera top en de Snapdragon 888 chipset zorgt voor de snelheid.

Vanaf € 899

Winkelen op:

OnePlus 10 Pro (+- 800 euro)

De OnePlus 10 Pro is het huidige vlaggenschip van OnePlus en het toestel is op dit moment het beste wat OnePlus te bieden heeft. Ook bij deze smartphone geldt echter dat de upgrades ten opzichte van zijn voorganger niet heel groot zijn. Zo hebben de camera's geen upgrade gekregen en is het scherm nauwelijks geüpdatet. Wel is de OnePlus 10 Pro uitgerust met een snellere Qualcomm 8 Gen 1-chipset en heeft de telefoon een grotere accu die ook nog eens sneller kan opladen.

Al met al is de OnePlus 10 Pro wel weer een erg goede high-end smartphone welke ook nog eens minder kost dan veel concurrerende telefoons van bijvoorbeeld OPPO en Samsung. Claudia zei in haar review van de OnePlus 10 Pro dan ook onder andere het volgende over de telefoon:

De OnePlus 10 Pro is een echt vlaggenschip die zijn mannetje staat in de wereld van high-end smartphones… Ondanks het uitblijven van echte grote verbeteringen ten opzichte van de OnePlus 9 Pro, met de 10 Pro een sterk vlaggenschip in handen, én voor een concurrerende prijs.

Claudia over de OnePlus 10 Pro 
OnePlus 10 Pro
OnePlus 10 Pro
OnePlus 10 Pro

OnePlus 10 Pro

De OnePlus 10 Pro is het nieuwe toptoestel van OnePlus met een verbeterd LTPO-scherm, een krachtigere snellader en de Snapdragon 8 Gen 1-processor. De telefoon heeft een stevigere 5.000 mAh accu met een 80W snellader die een kwart sneller oplaadt dan zijn voorganger, en een nieuwe groothoeklens met een beeldveld van 150 graden.

Vanaf 899 euro

Winkelen op:

Tot slot

De telefoons die hierboven zijn besproken, zijn volgens ons op dit moment de beste OnePlus-smartphones die je kunt kopen. We hopen je met deze lijst een beetje op weg te helpen en je te kunnen helpen met je aankoop. Er volgen later nog meer artikelen over andere smartphonemerken. Houd Androidworld.nl of onze AW Reader dus goed in de gaten.

Gerelateerde artikelen

Ben jij van plan om een OnePlus-smartphone te kopen? En zo ja, aan welke zit je te denken? Laat het weten in de comments onder dit artikel.

Beste OnePlus-smartphones die je kunt kopen (2022)

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk