Beste midrange Android-tablets van 2023

Beste midrange Android-tablets van 2023

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Welke midrange Android-tablets kun je op dit moment het beste kopen? In dit artikel nemen we de kooptips met je door en sommen we de beste tablets van 350 tot 600 euro voor je op.

Beste midrange Android-tablets

Bij Androidworld zijn we dol op overzichtelijke overzichtslijstjes. We proberen je hiermee houvast te geven en te helpen met jouw zoektocht. We hebben al een koopgids voor smartphones en ook over tablets hebben we meerdere overzichtslijstjes geschreven. Voor deze laatst genoemde is het nu tijd voor een update, er zijn namelijk best veel nieuwe Android-tablets aangekondigd door verschillende fabrikanten. In dit artikel bespreken we de beste midrange Android-tablets, dit zijn tablets van 350 tot 600 euro.

Mocht je overigens vragen hebben over bepaalde tablets of andere tech gerelateerde zaken. Reageer dan in de comments of word lid van onze Telegram-groep. Hierin proberen wij, of honderden Android-liefhebbers, je verder te helpen.

Hoe werkt de lijst?

In de lijst hieronder vind je de beste midrange Android-tablets op volgorde van prijs. Onze ervaring, de prijs-kwaliteitverhouding en de specificaties spelen een rol bij de totstandkoming van de lijst. Iedere tablet hebben we daarbij zelf in handen gehad en uitgebreid getest.

Gerelateerde artikelen

Beste midrange tablets

1. Xiaomi Pad 6 (399 euro)

De Xiaomi Pad 6 biedt heel veel waar voor zijn geld. Voor 399 euro krijg je namelijk een Android-tablet met een mooi en vloeiend 11 inch 144 Hz LCD-paneel, een krachtige Snapdragon 870-chip en luxe behuizing die voor een groot gedeelte is vervaardigd uit aluminium. De tablet draait daarnaast op de nieuwste versie van Android, Android 13. Hier overheen zit wel een vrij drukke softwareschil inclusief bloatware.

Daarnaast zijn er enkele accessoires voor de Pad 6 beschikbaar. Zo kun je de tablet uitrusten met een toetsenbord en een stylus (Xiaomi Smart Pen). Met laatst genoemde kun je onder andere aantekeningen maken.

2. Lenovo Tab P12 (399 euro)

De Tab P12 van Lenovo is ongeveer een maand geleden aangekondigd en is speciaal gericht op scholieren. Hiervoor beschikt de tablet onder andere over een groot en scherp 12,7 inch LCD-paneel met een 3K-resolutie van 2844 x 1840 pixels.

De tablet is verder uitgerust met een 10,200 mAH accu, 8 GB aan RAM en een MediaTek Diminsity 7050-chipset. Ook zijn er diverse accessoires voor de tablet. Denk hierbij aan toetsenbord en een stylus. Met laatst genoemde - de Lenovo Tab Pen Plus4 - kun je onder andere aantekeningen maken. De tablet kan daarbij werken als tekenblok voor een Windows pc of laptop door de integratie met Lenovo Freestyle.

Gerelateerde artikelen

3. OnePlus Pad (469 euro)

OnePlus stond vroeger altijd bekend als flagshipkiller. Het bracht namelijk meerdere telefoons op de markt met high-end specificaties, die een stuk goedkoper waren in vergelijking met concurrerende smartphones. Deze filosofie heeft OnePlus echter helaas laten varen. Hun smartphones worden duurder en het OnePlus DNA gaat steeds meer verloren.

Gerelateerde artikelen

Toch is de Chinese fabrikant helemaal terug met de OnePlus Pad. Deze tablet komt namelijk met krachtige specificaties, voor een niet al te hoge prijs van zo'n 469 euro. Hiervoor krijg je een mooi LCD-paneel met een verversingssnelheid van 144 Hz, een luxe design van aluminium, een goede accu die ook nog eens snel kan worden opgeladen, snelle prestaties én fijne software met enkele handige tablet-functies. Ook kan de tablet overweg met een toetsenbord, deze koop je voor 149 euro. Als laatst is er ook een speciale stylus, deze kun je aanschaffen voor 99 euro. Als je deze twee dingen optelt bij de prijs, dan ben je zo'n 700 euro. Dit is nog altijd een stuk minder dan de Galaxy Tab S9 bijvoorbeeld. Onze review van de OnePlus Pad kun je binnenkort verwachten.

OnePlus Pad kopen
OnePlus Pad kopen
OnePlus Pad kopen

OnePlus Pad kopen

Deze tablet heeft een mooi LCD-paneel met een verversingssnelheid van 144 Hz. het design is luxe. De processor zorgt dat zijn prestaties snel zijn en de flinke accu kan ook nog eens snel kan opgeladen worden.

€ 479

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk