Beste apps voor National Man Make Dinner Day

Beste apps voor National Man Make Dinner Day

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Mannen, we moeten aan de bak. Pak je spatel erbij, trek je keukenschort aan en zet die pan alvast op het vuur, we moeten namelijk koken vandaag. Ben jij nou een echte keukenprins of laat jij knakworsten nog aanbakken? In dit artikel sommen we voor elke soort keukentijger enkele handige kookapps op.

National Man Make Dinner Day

Vroeger was het in het algemeen toch wel gebruikelijk dat de vrouw kookte. De man was aan het werk, en vrouwlief zorgde ervoor dat er een pan op tafel stond als hij thuiskwam. Tegenwoordig is dit in het algeheel natuurlijk niet meer zo, al lijkt dit toch nog wel het grotere kookbeeld in Nederland te zijn. En eerlijk is eerlijk, ondergetekende kookt ook niet heel veel. Al moet ik zeggen dat mijn 'pizza in de oven doen-techniek' nog altijd onovertroffen is. En vergis je niet, dit is niet niks. De oven op de juiste temperatuur zetten en op het juiste tijdstip de pizza uit de oven halen vergt gewoon heel veel kunde.

Toch kan hier nog wel een schepje, of sausje, bovenop en daarom is er de National Man Make Dinner Day in het leven geroepen. Op deze dag is het de bedoeling dat de man kookt, en dan ook echt kookt. In de regels voor deze dag staat namelijk nadrukkelijk het woord koken. Barbecueën, opwarmen, 'aifryeren', frituren, 'magnetronneren' of eten koken in de oven is niet toegestaan. Nee nee, de dag is er speciaal om de keukenprins, die misschien ergens diep heel diep verborgen ergens in je zit, naar boven te halen. Nu snappen we dat dit niet voor iedereen even makkelijk is, en daarom sommen we hieronder twee kookapps voor je op die je hiermee kunnen helpen.

Beste apps voor National Man Make Dinner Day

Kitchen Stories

Kitchen Stories is een onwijs uitgebreide app om mee te koken. De app beschikt namelijk over duizenden recepten. Van een heerlijke bavarois op een kussentje van munt en tijm tot een 'gewone' appeltaart, je kunt er van alles vinden. Het fijne daarbij is dat er bij heel veel recepten ook foto's of instructievideo's geplaatst zijn, hierdoor kun je heerlijk meekoken met de persoon in de video of stap voor stap aan de foto's zien wat je moet doen. Daarnaast staat er bij elk gericht of deze makkelijk of moeilijk te maken is, hoe lang het ongeveer zal gaan duren en welke ingrediënten je allemaal nodig hebt.

Naast al deze duizenden recepten vind je ook meer informatie over bepaalde gerechten en over keukengerei in de app. Kortom een zeer uitgebreide kook-app die zowel voor de doorgebakken bakkers is, als voor de ei-bakkende Einsteins.

Kitchen Stories - gratis video en foto kookboek

Kitchen Stories - gratis video en foto kookboek

Kitchen Stories is een applicatie bomvol gerechten van de heerlijkste gerechten, shakes en snacks, maar ook met allerlei kooktips, informatie over ingrediënten ..

Gerelateerde artikelen

Receptenapp Slim Koken

De welbekende Schijf van Vijf is belangrijk, en ondanks dat ik mezelf bijna nooit aan deze schijf weet te houden, geef ik je wel de volgende app mee. Met de Receptenapp Slim Koken kun je namelijk gezond én duurzaam eten bereiden. Deze app is van het Voedingscentrum en zij geven aan dat ze je met de app eenvoudig en snel gezonde gerechten willen laten maken. In de app staan momenteel zo'n 2000 recepten die door het Voedingscentrum zelf zijn samengesteld en zij hebben dus zoveel mogelijk rekening gehouden met gezondheid.

Zo kun je wel patat in de app vinden, maar dan een gezondere variant. In de app vind je bijvoorbeeld 'dikke frieten van aardappel en zoete aardappel', een recept die vrijwel geen zout en veel minder vet bevat dat 'gewone' patat. De app vind je hieronder.

Receptenapp Slim Koken

Receptenapp Slim Koken

De ‘Receptenapp Slim Koken’ biedt naast veel lekkere, gezonde en makkelijke recepten, ook hulp tijdens het koken, kopen en bewaren van je boodschappen. O ..

Wat ga jij koken?

Heb jij andere goede tips voor kookapps? Laat ze dan achter in de comments onder dit artikel. Voor de mannen onder ons, veel succes met koken vandaag. En voor de vrouwen, zet je man - indien nodig - aan het werk in die keuken. Al is het alleen maar voor vandaag.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk