3 beste apps voor verkeersinfo, files en verkeersdrukte

3 beste apps voor verkeersinfo, files en verkeersdrukte

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Op verschillende plekken in het land kan je vast komen te staan in het verkeer. Goed voorbereid is het halve werk dus. Dit zijn de beste apps voor als je je vlucht niet wilt missen of toch de weg op moet.

1. Flitsmeister

Flitsmeister waarschuwt je niet alleen voor flitsers om je zo bakken met geld te besparen, de app geeft je ook realtime verkeersinformatie. Zo geeft de app je informatie over waar de files staan. Is het je niet gelukt om een file te ontwijken, dan zie je in de app waarom je stil staat en hoe lang het nog duurt. Flitsmeister waarschuwt je ook voor allerlei gevaarlijke situaties zoals stilstaande voertuigen, wegwerkzaamheden, obstakels, ongevallen en naderende ambulances.

Flitsmeister

Flitsmeister

Flitsmeister is een applicatie die helemaal rondom flitspalen en snelheidscontroles gebouwd is. Zo is in een oogopslag te zien welke flitsers er bij jou in de buurt ..

2. ANWB Onderweg & Wegenwacht

ANWB Onderweg & Wegenwacht bevat ontzettend veel informatie voor autobestuurders. Je vindt er een routeplanner, en kun je op je bestemming parkeeradvies krijgen, of meteen je parkeerticket betalen met de app. Je kan tevens een overzicht van beschikbare laadpalen bekijken en pech melden bij de Wegenwacht. Nu zijn vooral de actuele verkeersinformatie, en de route- en file-alerts erg nuttig als je de weg op moet.

In de app vind je een overzicht van de actuele en betrouwbare ANWB verkeersinformatie in de buurt of op je route, zoals files (alle wegen), flitsers (snelwegen) en wegwerkzaamheden. Daarnaast kan je in de filelijst per wegnummer alle incidenten bekijken. Met de Mijn routes-functie en ANWB file-alert word je gratis op de hoogte gehouden op jouw gewenst tijdstip indien er vertraging is op jouw opgeslagen routes.

ANWB Onderweg & Wegenwacht

ANWB Onderweg & Wegenwacht

De ANWB Onderweg-app geeft je alles wat je onderweg nodig hebt: actuele verkeersinformatie, ANWB File Alert bij vertraging op opgeslagen routes, een routeplanner, pa ..

3. Rijkswaterstaat Actueel

Rijkswaterstaat Actueel is de gratis app van de overheid waarmee je snel en eenvoudig informatie kunt opvragen over files, ongevallen, afsluitingen en geplande wegwerkzaamheden op rijkswegen in Nederland. Je kan de updates ook via het Twitter-account van volgen. Daar worden 24/7 updates gedeeld over actuele hinder en storingen op de Nederlandse snelwegen. Beide kanalen vormen volgens Rijkswaterstaat een aanvulling op de al bestaande informatiebronnen, zoals borden boven en langs de weg, de website en de reguliere verkeersinformatie.

Rijkswaterstaat Actueel

Rijkswaterstaat Actueel

De app Rijkswaterstaat Actueel bevat verkeersmeldingen, files met een vertraging van meer dan 15 minuten, pechgevallen, ongevallen, afsluitingen en geplande wegwerkz ..

Andere verkeersapps voor je mobiel

Uiteraard kun je de bekende navigatie-apps zoals Google Maps, Waze en de gratis navigatie-app van TomTom gebruiken voor verkeersinformatie. Pak je de trein of de bus? Dan ben je aan het juiste adres bij de NS-app en 9292 reisplanner OV + e-ticket.

Ga je vandaag met het vliegtuig met vakantie? Download dan de apps van de luchthavens waar je naartoe gaat. Check ook altijd de actuele vluchtinformatie of neem contact op met je luchtvaartmaatschappij.

Heb jij nog tips voor mensen die de komende dagen de weg op moeten of afreizen naar een zonnige bestemming? Deel ze in de reacties.

Gerelateerde artikelen

Beste apps voor op vakantie

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk