Best Take: zo wissel je gezichten in groepsfoto’s op Pixel 8

Best Take: zo wissel je gezichten in groepsfoto’s op Pixel 8

Laura Jenny

door Laura Jenny

Het is een beruchte mogelijkheid van Pixel 8, maar wel eentje waar veel mensen blij mee zijn. Als je een groepsfoto maakt, dan hoef je nu niet te kiezen voor de beste en daarmee basta. Nee, je kunt nu van mensen die niet helemaal blij zijn met hun blik zorgen dat specifiek die mensen hun gezicht uit een andere foto krijgen. Het heet Best Take en dit is hoe je het gebruikt.

Best Take

Je kent het ongetwijfeld: je gaat met een groepje op de foto en er worden drie foto’s gemaakt. Op één foto heb je je ogen dicht, op eentje kijk je de verkeerde kant op en op de laatste sta je best oké. Steevast kiezen mensen de foto waarop de meeste leuke gezichten te zien zijn, maar soms is dat dan net die foto waar jij met je ogen dicht staat. Daar is nu dus iets aan te doen.

Gerelateerde artikelen

Best Take kan je gezicht uit die foto die je ‘oke’ vond halen en op jouw gezicht plakken in de gekozen foto. Zo worden groepsfoto’s leuker voor iedereen. Een grote plus, want groepsfoto’s hebben juist omdat veel mensen te zien zijn ook een grotere kans om op social media te eindigen.

Maar hoe werkt dat nou precies, dat gezichten wisselen? Dit zijn de stappen om te ondernemen:

  1. Maak twee groepsfoto’s
  2. Open de Google Foto’s-app
  3. Zoek de twee groepsfoto’s op 
  4. Open de foto die het uiteindelijk moet worden
  5. Kies voor ‘edit’
  6. Tik op ‘tools’
  7. Tik ‘Best Take’. De app heeft even nodig om dit te laten zien soms, dus geef hem wat tijd.
  8. Selecteer dan het gezicht dat je wil wisselen
  9. Kies een van de uitdrukkingen die je in het nieuwe menu ziet
  10. Nadat je de juiste hebt gekozen, kun je die kiezen en op ‘Done’ toetsen.

Goed om te weten: Best Take werkt op foto’s waarin maximaal 5 mensen staan, heeft Google laten weten. Ook kun je op Pixel 8 foto’s die met andere telefoons zijn gemaakt ‘Best Take’en’: als ze maar in Google Foto’s staan.

Heb jij Best Take al gebruikt? Laat het nu achter in de reacties op dit artikel.

Google Foto's

Google Foto's

Google Foto's (Photo's) is de standaard galerij-app van Google die je kan gebruiken op Android, iOS en het web. Je kan je foto's makkelijk beheren en delen met vrien ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk