Tip: Met de Berichtenbox-app kun je overheidspost lezen

Tip: Met de Berichtenbox-app kun je overheidspost lezen

Berichtenbox-app

Met de Berichtenbox-app kunnen gebruikers post van de overheid direct in de app lezen en hoeven hiervoor niet meer in te loggen op MijnOverheid. Het is ook mogelijk om post vanuit te app door te sturen naar een ander e-mailadres.

Openen van de app gaat makkelijk en snel met alleen een pincode. De Berichtenbox-app maakt gebruik van de notificatiefunctie van mobiele telefoons en tablets. "Gebruikers worden hierdoor snel en duidelijk gewezen op nieuwe post in de Berichtenbox. De verwachting is dat de app hierdoor een positief effect heeft op het aantal gelezen berichten." Dat meldt Logius, de dienst van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties die generieke ICT-voorzieningen beheert.

Screenshot van Berichtenbox-app

Voorheen moest men inloggen op de site van MijnOverheid om post te lezen. Dat is nu met deze app niet meer nodig. Op deze manier hoopt de overheid meer mensen te bereiken. In de toekomst zullen er nog nieuwe functies aan de app toegevoegd worden, zoals het verwijderen van berichten of het selecteren van nieuwe organisaties die post digitaal mogen versturen.

Berichtenbox-app downloaden

De Berichtenbox-app kan via onderstaande knop gedownload worden. De app moet eenmalig gekoppeld worden aan een MijnOverheid-account met DigiD.

Via: Logius

Berichtenbox
Met deze app is het mogelijk om post van de overheid ook direct op een mobiel of tablet te lezen. Zodra er nieuwe post is, geeft de app hiervan een melding ..

Meer info

Lees meer over:
Productiviteit

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties