Begrijpt Google Assistent een (plaats)naam niet? Dit kan je doen

Begrijpt Google Assistent een (plaats)naam niet? Dit kan je doen

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google Assistent heeft soms moeite met het begrijpen van bepaalde contacten of plaatsnamen. Zo gaat het bellen of navigeren natuurlijk mis. Dat is erg lastig als je regelmatig dat bepaalde contact moet bellen of vaak daar die bewuste plaats rijdt. Androidworld komt met een oplossing.

Google Assistent verstaat je niet

Sommige namen of plaatsnamen zijn gewoon wat ingewikkelder dan andere. En zowel jij als de Google Assistent kunnen er moeite mee hebben om de uitspraak helemaal goed onder de knie te hebben. Edinburgh, de Schotse hoofdstad, is zo'n voorbeeld.

Natuurlijk is het lastig dat spraakcommando's niet werken wanneer je vaak de naam van een contact of de bepaalde plaats nog hebt. Dat kan je oplossen aan de hand van routines voor de Google Assistent. In plaats van verwijzen naar de moeilijke plaatsnaam of het contact, kan je een ander woord gebruiken. We leggen uit hoe het werkt met het onderstaande stappenplan:

  1. Open de Google Home-app
  2. Druk op de knop met Routines
  3. Kies de plusknop en dan voor Huishouden of Persoonlijk
  4. Druk op Starter toevoegen en op Als ik iets tegen de Google Assistent zeg
  5. Typ bijvoorbeeld "Navigeer naar de Schotse hoofdstad" en kies Starter toevoegen
  6. Druk op Actie toevoegen en op Je eigen opdracht invoeren
  7. Typ bijvoorbeeld: "Navigeer naar Edinburgh" en kies Klaar
  8. Druk Opslaan

Google Maps-labels

Zodra je vervolgens zegt "Navigeer naar de Schotse hoofdstad", dan begint automatisch de navigatie naar Edinburgh. Hetzelfde systeem kan je meteen toepassen op namen van contacten. Voor plaatsnamen is er nog een ander alternatief in de vorm van labels. Labels zijn ook handig omdat je op die manier sneller kan navigeren met Google Maps, ook als je geen spraakopdracht gebruikt. We leggen het uit in dit artikel.

We schreven recent op Androidworld ook over de handige werkroutine van de Google Assistent en wat je daar mee kan doen. Verder hebben we het ook gehad ober vier handige routines die voor een heleboel gebruikers interessant kunnen zijn. Onlangs ontdekten we ook dat Snelle zinnen voor de Google Assistent nu op Nederlandse telefoons te zien zijn. En wist je dat het mogelijk was om gesprekken met de Assistent te verwijderen?

Gerelateerde artikelen

Wil je op de hoogte blijven van de laatste tips voor de Google Assistent? Download dan onze Android-app en volg ons via Google Nieuws en op Telegram, Facebook, Instagram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk