Zo deel je automatisch foto's en video's met familie en vrienden in Google Foto's

Zo deel je automatisch foto's en video's met familie en vrienden in Google Foto's

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google Foto's is een ontzettend handige foto-app. Je kunt er niet alleen foto's en video's bekijken en bewerken, maar ook automatisch delen met bekenden. Androidworld legt uit hoe dit werkt.

Google Foto's album automatisch delen

Je kan foto's en video's van je kinderen in Google Foto's automatisch delen met opa en oma. Of wat dacht je van foto's van je hardloopgroep automatisch delen met de hardlopers in die groep?

  1. Open de Google Foto's-app
  2. Log in op je Google-account
  3. Tik onderaan op het tabblad 'Bieb'
  4. Tik op 'Nieuw album'
  5. Tik op 'Mensen en huisdieren uitkiezen'
  6. Selecteer de mensen of dieren waarvan je foto's wilt delen
  7. Tik op 'Bevestigen'
  8. Voer een albumtitel in 
  9. Tik als het album klaar is op 'Delen'
  10. Selecteer met wie je het album wilt delen

Je kan de albums rechtstreeks delen met iedereen met een Google-account als hij of zij in je contacten staat of door te zoeken met zijn of haar e-mailadres of telefoonnummer. Voor alle anderen kun je een link maken om te delen via een app als WhatsApp of Gmail.

Nu worden nieuwe foto's en video's van de geselecteerde mensen en huisdieren automatisch aan het album toegevoegd. Google noemt dit een Live Album. Iedereen die de link van het album heeft, kan nu de nieuwe foto's en video's bekijken zodra deze worden toegevoegd. Ja kan dit eventueel weer uitschakelen bij de albumopties.

Heb jij een Live Album in Google Foto's die je deelt met familie of vrienden? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Google Foto's

Google Foto's

Google Foto's (Photo's) is de standaard galerij-app van Google die je kan gebruiken op Android, iOS en het web. Je kan je foto's makkelijk beheren en delen met vrien ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk