Assistent-tip: zo voorkom je dat de Assistant per ongeluk activeert

Assistent-tip: zo voorkom je dat de Assistant per ongeluk activeert

Google wil de ervaring met zijn Assistent zo optimaal mogelijk maken. Helaas zul je er soms niet aan ontkomen om de Assistent naar eigen smaak in te stellen, zoals ook geldt voor de gevoeligheid van het Oké Google-hotword – dat kan je namelijk instellen voor de speakers van het bedrijf. Hoe? Dat lees je in deze Assistent-tip.

Google Assistent-hotword

Krijg je soms het gevoel dat de gehele wijk bij elkaar moet schreeuwen voordat de slimme Assistent van Google reageert? Of heb je er juist last van dat de Assistant overal op reageert, zonder dat je er om hebt gevraagd? Mocht je in het bezit zijn van een slimme speaker of -scherm van Google, dan kun je dit aanpassen. Google heeft namelijk vijf gevoeligheidsniveaus ingebouwd voor zijn Assistent, zodat je de Assistant-activatie naar wens kunt aanpassen.

Er is momenteel nog geen oplossing voor de hotword-activatie op je Android-telefoon. Daarvoor blijf je afhankelijk van de standaard gevoeligheid die Google heeft ingebouwd in de Assistent. Wel is de zoekgigant bezig met een testprogramma om het activatie-algoritme van de Assistent te verbeteren, zodat het in de toekomst minder vaak ongewenst wordt geactiveerd, en sneller geactiveerd kan worden als de gebruiker daarom vraagt. In dit artikel focussen wij ons op de functie voor Googles slimme speakers en -schermen.

Assistent-gevoeligheid aanpassen

Vooral in luidruchtige situaties kan het voor de Assistent lastig zijn om zich ervan te weerhouden om de Assistent in te schakelen. Het is dan ook aan te raden om bij het aanpassen van de ‘gevoeligheid’ een situatie na te bootsen waarin de Assistant zich zou activeren. Hetzelfde geldt voor alle situaties waarin de Assistant niet activeert terwijl je er wel om hebt gevraagd. Mocht je merken dat hij niet activeert als er veel achtergrondgeluid is, probeer de wijzigingen dan ook door te voeren als er veel achtergrondgeluid is.

Assistent-tip: zo voorkom je dat de Assistant per ongeluk activeert
  1. Open de Google-app
  2. Klik op Meer, gevolgd door Instellingen
  3. Navigeer naar Google Assistent
  4. Zoek voor Gevoeligheid van Hey Google en klik daarop
  5. Klik op het apparaat waarvan je de gevoeligheid wilt aanpassen
  6. Selecteer het gewenste gevoeligheidsniveau en test dit uit

Standaard worden Google Assistant-speakers en schermen op het niveau Standaard uitgeleverd. Mocht de Assistant te snel worden geactiveerd, dan zou je een niveau daaronder kunnen selecteren. Werkt de wijziging niet als gewenst, dan kun je altijd terugkeren naar het basisniveau. Heb jij al wel eens deze functie getest voor jouw Assistant-speakers of -schermen? Laat het ons zeker weten in de reacties onderaan het artikel.

Lees meer over:
Google Assistent

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties