3 apps waarmee je voedselverspilling tegen kunt gaan

3 apps waarmee je voedselverspilling tegen kunt gaan

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Er zijn momenteel meerdere apps die voedselverspilling proberen tegen te gaan door afgeprijsde producten en maaltijden in de buurt aan te bieden. Wij hebben er drie op een rij gezet.

Too Good To Go - Pak voedselverspilling aan!

In de Too Good To Go-app kunnen consumenten tegen een lage prijs overtollig voedsel afnemen bij horeca én winkels. Zo wordt het eten aan het einde van de dag niet weggegooid, maar belandt het alsnog bij een betalende klant op het bord. Deelnemende lokale restaurants, winkels, hotels en bakkerijen bieden aan het einde van de dag hun overtollige waren voor een schappelijke prijs aan. Wat je krijgt, is afhankelijk van wat er overblijft, dus iedere keer is het weer een verrassing. Vandaar de naam Magic Box waarin de producten worden aangeboden.

Via de Too Good To Go-App kun je een bestelling plaatsen en dan krijg je een tijdsvak waarin je je Magic Box kan ophalen. De meeste boxen gaan de deur uit voor een prijs rond de drie euro, anderen zijn wat duurder.

Sinds de oprichting in 2016 zijn er wereldwijd 14 miljoen maaltijden gered. De app heeft ondertussen al meer dan 650.000 geregistreerde gebruikers en meer dan 1500 partners met dekking in alle provincies in Nederland.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Too Good To Go - stop voedselverspilling

NoFoodWasted: bestel goed eten

NoFoodWasted: bestel goed eten is een app die de supermarkt en consument samenbrengt als het gaat om producten die tegen de houdbaarheidsdatum aanlopen. NoFoodWasted laat in één oogopslag zien welke producten in de supermarkt bij jou in de buurt tegen de houdbaarheidsdatum aanlopen en dus in de aanbieding zijn. Door de vraag naar deze producten, waar helemaal niets mis mee is, te stimuleren, probeert de app voedselverspilling tegen te gaan.

In de app zie je meteen supermarkten in de buurt die meedoen. Vervolgens kun je de betreffende supermarkt volgen en meldingen selecteren voor de dagen en tijden waarop deze supermarkt jou een notificatie mag sturen over afgeprijsde producten.

NoFoodWasted werkt momenteel samen met meer dan 200 restaurants, supermarkten, groenteboeren en bakkers en is vooral actief in ’s-Hertogenbosch, Tilburg, Eindhoven, Hilversum en Amersfoort. En hier zullen snel nieuwe steden bijkomen.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

NoFoodWasted

RESTORANTO - Vooraf bestellen in restaurants

Waarom zou een restaurant altijd dezelfde prijs vragen voor een gerecht? Als een restaurant maaltijden over heeft die vandaag nog verkocht moeten worden, mag de prijs best omlaag. Het zorgt voor extra omzet én vermindert voedselverspilling.

Via de RESTORANTO - Vooraf bestellen in restaurants-app kun je in de meer dan 70 deelnemende restaurants in Rotterdam en Amsterdam reserveren met dynamische prijzen. Kiezen wat je gaat eten doe je vooraf, je eten staat klaar zodra je binnenloopt. Dat is bijvoorbeeld ideaal tijdens een korte lunchpauze.

De Restoranto-app past realtime de prijs van een gerecht aan, afhankelijk van vraag en aanbod. Zodra het aantal lege tafels toeneemt daalt automatisch de prijs. Je hoeft dus ook niet om korting te vragen, het algoritme achter de app bepaalt je prijs. Is een restaurant bijna vol? Dan betaal je de normale prijs.

Restoranto is op dit moment actief in Rotterdam en start deze zomer ook in Amsterdam met als doel om ook de rest van Nederland te veroveren.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

RESTORANTO

RESTORANTO - Vooraf bestellen in restaurants

RESTORANTO - Vooraf bestellen in restaurants

Via de Restoranto-app kun je in de meer dan 70 deelnemende restaurants in Rotterdam en Amsterdam reserveren met dynamische prijzen. Kiezen wat je gaat eten doe je vo ..
Too Good To Go - stop voedselverspilling!

Too Good To Go - stop voedselverspilling!

Haal jij tegen het einde van de dag wel eens producten die zijn afgeprijsd omdat ze anders niet meer verkocht mogen worden? In principe is dat vergelijkbaar met het ..
NoFoodWasted

NoFoodWasted

NoFoodWasted is een handige app die in één oogopslag laat zien welke producten in de supermarkt bij jou in de buurt tegen de houdbaarheidsdatum aanlope ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk