Hulp bij goede voornemens: minder stress, beter leven

Hulp bij goede voornemens: minder stress, beter leven

Goede voornemens

Deze eerste week van het jaar ondersteunen we jullie bij het starten met je goede voornemens. In dit artikel geven we je een aantal tips voor apps die je kunt gebruiken om stress te verminderen.

Apps

Todoist: To-do lijsten voor taakmanagement

Stress kan ontstaan omdat je het overzicht kwijt raakt: wat moet je allemaal doen en wanneer. Dan is een todo-lijst erg handig en naast dat je die op papier kunt bijhouden zijn daar natuurlijk heel veel apps voor. ToDoist staat al jaren in de top van deze categorie en wij raden hem daarom ook aan. In de app kun je taken kwijt en daar ook een datum en tijd aan hangen. Ook de webversie werkt prima en helpt je om je gedachten en taken te ordenen.

Calm - Meditate, Sleep, Relax

In zeven dagen krijg je een uitleg over wat meditatie en mindfulness nu daadwerkelijk is en zijn er allerlei rustgevende geluiden te beluisteren. De gratis versie van de Calm bevat onder andere een bodyscan, een introductie van mindfullness en meditatie. Er is ook een betaalde versie (€ 9,99 per maand of € 39,99 per jaar) die nog veel meer oefeningen heeft zoals een 'slaap-hulp', concentratie, zelfvertrouwen en nog veel meer sessies die bijdragen aan een evenwichtiger leven. Naast de standaard-programma's kan er ook een tijd geselecteerd worden om de app in te schakelen en een sessie te beluisteren.

> Review van Calm

Headspace

Headspace is een digitaal platform voor gezondheid en geluk dat meditatiesessies en mindfulnesstrainingen biedt. In verschillende sessies leer je de beginselen van meditatie en mindfulness. Elke dag even aan de slag met deze app en je zal een stuk meer ontspannen zijn.

Colorfy

Kleuren voor volwassen is al lang niet meer zo gek als dat het klinkt. Mensen die er verstand van hebben schrijven het voor aan hun patiënten. Het inkleuren van tekeningen geeft rust in je hoofd en je doet iets creatiefs. Natuurlijk is er naast een echt kleurenboek ook een app waarmee je dit kunt doen.

> Review van Colorfy

Anti-stress speelgoed

De rage van de fidget-spinners en de fidget-cubes is een beetje over maar zo een stukje speelgoed heeft nog steeds nut. Je handen iets te doen geven helpt je bij je focus en geeft ontspanning. Deze app heeft een kast vol met speeltjes waarmee je aan de slag.

Antistress - relaxation toys
Deze app heeft een kast vol met spelletjes om je even te laten ontspannen Er zijn knopjes, balletjes en andere zaken waarmee je even kunt prutsen zodat je hoofd de b ..

Meer info

Colorfy - Coloring Book Free
Colorfy is een kleur-app voor volwassenen en werkt ontspannend en rustgevend. Op het moment dat er gekleurd wordt, ben je volledig afgeleid en het kan zelfs ingezet ..

Meer info

Calm - Meditate, Sleep, Relax
De Calm-app zorg voor rust, kalmte en biedt mogelijkheden om te mediteren of mindfulness te doen.  ..

Meer info

Todoist: To-do list & Planner
Todoist is een uitgebreide to-lijst met vele mogelijkheden voor Android. Zo is er bijvoorbeeld offline toegang, widgets, vervaldata en nog veel meer. Natuurlijk is T ..

Meer info

Lees meer over:
Gezondheid en fitness

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties