Zo stel je bij elke app een ander geluid in voor meldingen

Zo stel je bij elke app een ander geluid in voor meldingen

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Meldingen van apps kunnen een zegen en een vloek zijn. Aan de ene kant helpen ze ons op de hoogte te blijven van belangrijke updates en meldingen van onze favoriete apps. Aan de andere kant kunnen ze echter overweldigend en storend worden, vooral wanneer ze constant afgaan en onze concentratie verstoren. Maar maak je geen zorgen, wij hebben de oplossing! In dit artikel leggen we uit hoe je voor een app de meldingen kunt aanpassen, zodat jij de controle weer terugkrijgt. Dus laten we duiken in de wondere wereld van app-geluidsmeldingen en ontdekken hoe je ze naar jouw wensen kunt aanpassen.

Meldingsgeluid in Android

In Android kun je niet alleen individuele geluiden instellen voor elke app, maar je kunt zelfs verschillende geluiden kiezen voor verschillende soorten meldingen binnen die app. Hierdoor kun je je Android-ervaring tot in de kleinste details personaliseren. Deze functie is niet alleen ontzettend handig, maar stelt je ook in staat om te weten welk type melding je kunt verwachten zonder naar je telefoon te hoeven kijken.

Hoewel het geven van elk melding een uniek geluid verwarrend kan zijn, is het veel prettiger om onderscheid te maken tussen vaste geluiden voor urgente of minder belangrijke meldingen. Hieronder vind je een overzicht van de stappen die je moet volgen in de instellingen van je telefoon, maar houd er rekening mee dat de specifieke benamingen per telefoon kunnen verschillen.

Gerelateerde artikelen

Stappenplan

  1. Open 'Instellingen'
  2. Kies voor 'Apps'
  3. Selecteer een app in de lijst waarbij je de meldingsgeluiden wil instellen
  4. Kies 'Meldingen', 'Meldingenbeheer' of 'Notificaties'
  5. Vervolgens zie je alle soorten meldingen waarvoor je het geluid kan bepalen. Kies er één
  6. Tik op 'Geluid' of kies eerst 'Geavanceerde instellingen' of iets wat er op lijkt
  7. Kies een geluid uit de lijst of blader door alle geluiden op je telefoon via 'Een nummer selecteren'

Als je liever geen meldingsgeluiden hoort, kan je ook je notificatie-LED gebruiken om op de hoogte te blijven van meldingen. Heb je helaas geen lampje voor meldingen op je randloze telefoon? In dat geval hebben we een andere aanrader waarbij je een lampje op je scherm tovert en per applicatie een kleur kan kiezen. Lees er hier alles over.

Ben jij ook gek op het personaliseren van de geluidsmeldingen op je smartphone? Laat ons weten welke apps je het leukst vindt om aan te passen en welke geluiden je hebt gekozen om je telefoon uniek te maken! Deel je favoriete apps, geluiden en misschien zelfs grappige anekdotes met ons door een reactie achter te laten onder het artikel.

Alle AW Basics-artikelen

Dit artikel is onderdeel van onze AW Basics. Dat zijn artikelen voor degenen die meer willen weten over de basisbeginselen van Android, of hun Androidtelefoon. Deze howto's, tips, en achtergrondartikelen zijn voor zowel beginners als gevorderden interessant! Je vindt hier op Androidworld het complete overzicht van alle AW Basics.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk