Tip: zo stel je bij elke app een ander geluid in voor meldingen

Tip: zo stel je bij elke app een ander geluid in voor meldingen

Meldingsgeluid in Android

Op de sociale nieuwssite Reddit zagen we een gebruiker onlangs met trots aankondigen dat Google eindelijk naar feedback heeft geluisterd en de mogelijkheid heeft toegevoegd in Android Q om individueel voor elke app een meldingsgeluid in te stellen. Met andere woorden, de Reddit-gebruiker in kwestie heeft zojuist een functie ontdekt die al jarenlang in Android zit gebakken, maar wel gemakkelijk is om over het hoofd te zien.

Je kan in Android niet alleen voor elke app een geluidje instellen, maar zelfs bij elke soort van melding binnen die app een geluid naar keuze selecteren. Op die manier kan je je Android-ervaring verder tot in de puntjes personaliseren. De mogelijkheid is ook ontzettend nuttig, want je kan zo herkennen wat voor melding je mag verwachten zonder dat je naar je telefoon hoeft te kijken.

Als je letterlijk elke melding een andere klank geeft, zie je al snel door het bos de bomen niet meer, maar een veel prettiger idee is om een onderscheid te maken in vaste geluiden geluiden voor dringende, of juist minder belangrijke meldingen. Hieronder geven we een overzicht van de stappen die je moet volgen doorheen de instellingen van je telefoon, maar precieze benamingen kunnen per telefoon verschillen.

Stappenplan

> Open 'Instellingen'

> Kies voor 'Apps'

> Selecteer een app in de lijst waarbij je de meldingsgeluiden wil instellen

> Kies 'Meldingen', Meldingenbeheer of 'Notificaties'

> Vervolgens zie je alle soorten van meldingen waarvoor je het geluid kan bepalen. Kies er één

> Tik op 'Geluid' of kies eerst 'Geavanceerde instellingen' of iets in die aard

> Kies een geluid uit de lijst of blader door alle geluiden op je telefoon via 'Een nummer selecteren'

Als je liever geen meldingsgeluiden hoort, kan je ook je notificatie-LED gebruiken om op de hoogte te blijven van meldingen. Heb je helaas geen lampje voor meldingen op je randloze telefoon? In dat geval hebben we een andere aanrader waarbij je een lampje op je scherm tovert en per applicatie een kleur kan kiezen. Lees er hier alles over.

Zijn er nog handige functies in Android die jij pas recent hebt ontdekt? Gebruik jij vaak geluiden voor meldingen of eerder die goede, oude notificatie-LED? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Lees meer over:
Android algemeen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties