Zo controleer je de Android-versie van jouw telefoon

Zo controleer je de Android-versie van jouw telefoon

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Wil je weten op welke Android-versie jouw telefoon draait? Daar kom je in een paar eenvoudige stappen achter. Zo doe je dat.

Hoe weet ik welke Android-versie ik heb

Verreweg de meeste telefoons draaien op Android. Maar op welke versie van Android ze draaien? Dat is afhankelijk van je fabrikant en het model(nummer). In tegenstelling tot de wijze waarop Microsoft zijn versie-updates naar alle apparaten forceert, zijn fabrikanten van Android-telefoons zelf verantwoordelijk voor de uitrol van zulke grote updates. Op het moment van schrijven is Android 12 de nieuwste versie van Android. Toch is de kans relatief klein dat je de nieuwe update al hebt ontvangen. Tenzij je een telefoon in bezit hebt die minder dan één jaar oud is. Weet jij welke Android-versie er momenteel op jouw telefoon draait?

De Android-versie op Samsung-telefoons, bevindt zich onder Softwaregegevens

De Android-versie op Samsung-telefoons, bevindt zich onder Softwaregegevens

Misschien is wel handig om de Android-versie te te weten, trouwens. Het klinkt mogelijk allemaal wat technisch, maar als je ooit iets op zou willen zoeken over je telefoon, dan wordt het zo nog net iets makkelijker. In slechts drie stappen kom jij te weten welke Android-versie er op jouw telefoon draait. Daarnaast zou je nog kunnen kijken naar het updaten van je telefoon. Sommige telefoons sturen een notificatie zodra een update klaarstaat, maar herinneren je later niet meer aan de beschikbaarheid van zo’n update. Heb je de telefoon in je handen? Dan gaan we nu je Android-versie opzoeken.

Stappenplan

Het achterhalen van je Android-versie is een relatief kort proces. Sinds Android 8.0 Oreo is Google van start gegaan met het bundelen van systeeminstellingen. Mocht je een oudere Android-versie draaien, dan zou het zo kunnen zijn dat de stappen net iets anders gezet (moeten) worden.

  1. Open de Instellingen van je Android-telefoon
  2. Scrol vervolgens naar beneden tot je Over (deze) telefoon of Info telefoon of iets vergelijkbaars tegenkomt
  3. Klik op een kopje waar software of softwaregegevens in staat en zoek naar Android-versie

Zoals eerder aangegeven, zal het per telefoon verschillen hoe je de Android-versie kan achterhalen. Op OnePlus- en Huawei-telefoons, heb je na de tweede stap direct toegang tot de Android-versie van het toestel. Op Samsung-toestellen, en sommige andere Chinese smartphonemerken, moet je soms nog iets verder duiken om de Android-versie terug te vinden.

Weet je precies welke versie er op je telefoon draait? Dan zou je op Androidworld of via Google kunnen zoeken of jouw toestel nog een update krijgt, met daarin een nieuwe versie van Android. Welke Android-versie draait er op jullie telefoon? Laat het ons weten in een reactie onder het artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk