Android-telefoon verloren? Hier 2 manieren om hem te vinden

Android-telefoon verloren? Hier 2 manieren om hem te vinden

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Een verloren telefoon bezorgt je veel stress, maar gelukkig heeft Android een sterke tool ingebouwd die je kan helpen om hem terug te vinden. We leggen uit hoe je 'Google Vind mijn apparaat' gebruikt op twee verschillende manieren.

Google Vind mijn apparaat

Wanneer je Android-telefoon kwijt is, blijf je best rustig. Op elke Android-apparaat waar de gebruiker heeft ingelogd met een Google-account is automatisch de functie 'Vind mijn apparaat'-actief. Wanneer je telefoon aan staat kan je de locatie van het apparaat op kaart bekijken en er is ook de mogelijkheid om een beltoon af te spelen.

Je kan van deze handige tool gebruik maken op twee verschillende manieren, en welke je neemt is volledig afhankelijk van onderstaande omstandigheden. Werkt de methode niet, dan leggen we je ook achteraf uit wat je het beste kan doen.

1. Ik ben mijn telefoon kwijt en maak me zorgen

Dit is de meest ernstige situatie en in dit geval zal je een andere toestel moeten gebruiken om je verloren telefoon terug te vinden. Gebruik een of een andere Android-telefoon van een vriend op persoon bij jou in de buurt. Volg onderstaande stappen:

Vind mijn apparaat op een pc
 1. Bezoek de webpagina Android.com/find
 2. Log in met het Google-account waarmee je bent ingelogd op je verloren telefoon
 3. Klik bovenaan op jouw telefoon
 4. Bekijk de locatie van je telefoon op kaart 
 5. Is je telefoon heel dichtbij, klik dan op Geluid Afspelen zodat je hem kan horen
 6. Is je telefoon niet dichtbij, klik op Apparaat beveiligen. Je telefoon wordt dan voor de zekerheid vergrendeld en je wordt uitgelogd op je Google-account
 7. Laat een een bericht en telefoonnummer achter zodat een eerlijke vinder jou of iemand die je kent kan contacteren
 8. Bevestig door op Apparaat beveiligen te klikken
 9. Haal je verloren telefoon terug
Vind mijn apparaat op de pc

Vind mijn apparaat op de pc

Vind mijn apparaat op een andere Android
 1. Zoek Google Vind mijn apparaat in de Play Store
 2. Druk op Installeren en dan Openen
 3. Kies Inloggen als gast
 4. Log in met het Google-account waarmee je bent ingelogd op je verloren telefoon
 5. Tik bovenaan op jouw telefoon
 6. Bekijk de locatie van je telefoon op kaart 
 7. Is je telefoon heel dichtbij, druk dan op Geluid Afspelen zodat je hem kan horen en vinden
 8. Is je telefoon niet heel dichtbij, druk op Apparaat beveiligen. Je telefoon wordt dan voor de zekerheid vergrendeld en je wordt uitgelogd op je Google-account
 9. Laat een bericht en telefoonnummer achter zodat een eerlijke vinder jou of iemand die je kent kan contacteren
 10. Bevestig door op Apparaat beveiligen te tikken
 11. Haal je verloren telefoon terug
Vind mijn apparaat op een Android-telefoon

Vind mijn apparaat op een Android-telefoon

Google Vind mijn apparaat kan mijn telefoon niet vinden

Als je een boodschap ziet in de zin van "Kan apparaat niet bereiken", dan zijn er verschillende mogelijkheden. Ofwel heeft iemand de telefoon gevonden en weer uitgezet of de batterij is leeg. Doe in elk geval aangifte bij de politie zodat zij hopelijk met jou contact opnemen wanneer de verloren telefoon later wordt binnengebracht.

Als er inderdaad kwade bedoelingen in het spel zijn en je telefoon in door een dief uitgeschakeld, dan zal op de gestolen telefoon een melding verschijnen die duidelijk maakt dat de telefoon wordt gezocht. Dit kan hopelijk een dief op andere gedachten brengen. Als je gestolen telefoon weer verbinding heeft met wifi of mobiele data ontvang jij ook onmiddellijk een e-mail van Google met de boodschap dat je telefoon gevonden is. Hou dus de mailbox in de gaten en ga nooit zelf een dief confronteren.

Is er geen hoop dat je hem terugvindt?

Als er geen hoop is dat je je telefoon nog terug zal zien, wis dan alle gegevens op je apparaat. Zo ben je zeker dat ze niet in verkeerde handen terecht komen. Doe dit enkel op het laatste, want wanneer je gegevens zijn gewist kan je de telefoon ook niet meer opsporen. Je kan ook achteraf met je provider contact opnemen zodat je simkaart wordt geblokkeerd. Daarnaast vraag je om de gestolen telefoon te blokkeren, zodat hij niet meer met het netwerk kan verbinden wanneer hij door iemand anders wordt gebruikt.

Gerelateerde artikelen

2. Ik ben mijn telefoon thuis kwijt en maak me geen zorgen

Het kan ontzettend handig zijn om een telefoon die je thuis kwijt bent, terug te vinden met behulp van een smart speaker of smart display. In en mum van tijd laat Google dan de ringtone van je telefoon afgaan. Belangrijk is dat je telefoon een actieve internetverbinding heeft. Zo werkt het:

 • Zeg tegen tegen de Google Assistent het volgende: "Hey Google, vind mijn telefoon"
 • Google noemt de naam van je telefoon. Zeg: "Ja"
 • De ringtone gaat af. Speur in je huis op zoek naar je telefoon!

Ben jij ooit een telefoon verloren? Vond je hem toen terug via Vind mijn apparaat of op een andere manier? Laat her ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Google Vind mijn apparaat

Google Vind mijn apparaat

Als je Google Vind mijn apparaat moet gebruiken, dan hoop ik dat dat is omdat je je telefoon ergens in huis hebt laten slingeren. De app is namelijk b ..
De populairste tipartikelen:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk