Loopt je Android-telefoon vast? Zo laat je hem weer werken

Loopt je Android-telefoon vast? Zo laat je hem weer werken

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Heel af en toe kan het voorkomen dat het scherm van je telefoon bevriest. Je Android-smartphone reageert dan niet langer op aanrakingen. Gelukkig kan je hem dwingen om opnieuw op te starten zodat hij weer begint te werken. We leggen je uit hoe je dat kan doen.

Telefoon vastgelopen?

Net als de mens is ook technologie niet perfect. Heel soms kan je merken dat je telefoon helemaal niets meer doet, en één bepaald beeld blijft dan de hele tijd zichtbaar. Maak je geen zorgen, want het betekent niet dat je meteen een nieuwe hoeft te kopen. We leggen je uit hoe je je telefoon dwingt om opnieuw op te starten.

  1. Houd de powerknop voor 30 seconden ingedrukt tot het bevroren beeld verdwijnt. Werkt dat niet, houd dan de onderste volumeknop en de powerknop samen ingedrukt
  2. Zodra het beeld verdwijnt kan je een korte trilling voelen, die erop wijst dat je telefoon opnieuw opstart. 
  3. Het logo van de fabrikant van je telefoon verschijnt op het scherm, en je kan hem weer gebruiken zodra hij is opgestart

Wat is de oorzaak?

Een telefoonscherm dat bevriest wijst doorgaans op een softwarefout, maar de precieze oorzaak kan sterk variëren. Controleer voor de zekerheid of je telefoon zijn laatste systeem- en appupdates heeft gekregen. Dat kan je checken in de instellingen van Android en in de Google Play Store.

Gerelateerde artikelen

Het is pas wanneer je telefoon wel vaker bevriest dat je je echt zorgen moet maken. Mogelijk is er onvoldoende opslagruimte op je smartphone en dan is en dan wordt het hoog tijd om foto's, video's en apps op te schonen. We leggen geven je vier tips om opslagruimte vrij te maken. Voelt je telefoon ook traag aan, dan kan je deze zeven manieren bekijken om je smartphone nieuw leven in te blazen.

Laatste reddingsmiddel

Als echt niets anders helpt, is er nog één laatste remedie: het terugzetten van de fabrieksinstellingen op je smartphone. Je bent daarmee ook alle gegevens kwijt die op je telefoon waren opgeslagen, dus voer eerst een back-up uit voor je deze ingrijpende beslissing neemt. Heb jij een telefoon die opvallend vaak bevriest, of heb je het al eerder meegemaakt? Laat het ons weten in de reacties.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste tips voor Android? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk