Zo gebruik je de zoekbalk op je Pixeltelefoon om je instellingen aan te passen

Zo gebruik je de zoekbalk op je Pixeltelefoon om je instellingen aan te passen

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Android Slices

In de eerste previewversie van Android P, bestemd voor ontwikkelaars, zagen we de Slices voor het eerst. Slices toont content van apps die je op je telefoon hebt geïnstalleerd in de zoekresultaten van Google Zoeken en op termijn ook in Google Assistent.

Zo gaf Google als voorbeeld taxidienst Lyft. Als je dan in deze zoekbalk zoekt naar Lyft, zij meteen Lyft-bestuurder in de buurt is, wat de prijs van het ritje naar huis of naar je werk is en hoelang de rit zal duren. Deze informatie zie je zonder dat de bijbehorende app geopend hoeft te worden. Zoek je naar de Hawaiiaanse tijdzone of vluchten naar Hawaï? Dan zal Google Foto's je foto's van de laatste vakantie die je op dit eiland hebt doorgebracht, in de zoekresultaten tonen. Via de eveneens in Pie aangekondigde App Actions kan men dan dieper gelegen functies van deze apps gebruiken.

Android Slices

Tik op de afbeelding om het gif'je af te spelen

Instellingen bedienen via Slices

Nu zijn op Pixel-smartphones die draaien op Android Pie de eerste Slices te gebruiken. Deze Slices laten je de instellingen bedienen via zonder dat je het menu met snelle instellingen hoeft te openen. Zoek bijvoorbeeld op 'bluetooth' in de zoekbalk en na het intikken van de eerste drie letter zie je meteen al de snelkoppeling voor bluetooth en na de volgende letters komt de toggle tevoorschijn waarbij de functie meteen kunt inschakelen of uitschakelen.

Instellingen bedienen via Slices

Datzelfde geldt voor de zoektermen 'wifi', 'nachtverlichting', 'Automatisch scherm draaien', 'Media volume', 'Beltoonvolume en 'Helderheid'. Steeds zie je eerst de snelkoppeling en daarna de toggle om de instelling te bedienen.

Deze Slices zijn sinds korte tijd beschikbaar op Pixeltelefoons. Google heeft ze klaarblijkelijk op afstand geactiveerd. Wat vinden jullie van deze handigheid? Gaan jullie het gebruiken?

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk