Tip: Zo krijg je de Android-launcher op elke Androidsmartphone

Tip: Zo krijg je de Android-launcher op elke Androidsmartphone

Android-launcher 

Het is de Nederlandse student Amir Zaidi gelukt om de Android-launcher van de Pixeltoestellen voor iedereen beschikbaar te maken. Deze app was eerst alleen te downloaden van de Github-pagina van Zaidi omdat hij de launcher dezelfde naam moest geven als de officiële launcher op de Pixel-telefoons die ook in de Google Play Store staat. In eerste instantie moest de naam hetzelfde zijn om de integratie van een aantal functies mogelijk te maken. Gelukkig heeft hij of zij een workaround gevonden waardoor de app wel in de Google Play Store gezet kan worden onder de naam Rootless Launcher. Wanneer je de app hebt geïnstalleerd moet er nog wel een tweede app geïnstalleerd worden om alle functies mogelijk te maken.

Rootless Pixel Bridge

De launcher die je met de app kunt gebruiken is die van de Pixel met Android Oreo en niet van de launcher die op Android 9.0 Pie draait. Deze kan alleen gebruikt worden wanneer het toestel roottoegang heeft. Heb je deze app geïnstalleerd dan kun je onder andere gebruik maken van Google Now aan de linkerzijde van de thuis-pagina en de 'At A Glance' widget.

Rootless launcher

Beschikbaarheid

De launcher bestond al bijna een jaar maar omdat deze nu in de Google Play Store staat, hoeft men niet meer naar de Github-pagina te gaan om de laatste updates op te halen. Hij is nu ook meer toegankelijk voor iedereen die niet zo bekend is met Github en dergelijke. Wil je Rootless Launcher eens proberen dan kun je hem hieronder downloaden vanuit de Google Play Store.

Bron: XDA

Rootless Launcher
Deze app is gemaakt door een Nederlandse student. Rootless launcher laat je de Android-launcher gebruiken zoals deze ook op de Pixel-telefoons draait. ..

Meer info

Lees meer over:
Personalisatie

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties