Android Auto apps installeren, zo werkt het

Android Auto apps installeren, zo werkt het

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Android Auto is een besturingssysteem voor in de auto. Het voordeel van Android Auto is de mogelijkheid om veel verschillende, handige apps te gebruiken die je helpen bij het (veilig) navigeren op de weg. In dit artikel leggen we uit hoe je Android Auto-apps installeert en waar je ze kunt vinden in het Android Auto-dashboard in je auto.

Wat is Android Auto?

Met Android Auto kun je apps gebruiken op het autoscherm, zodat je je kunt focussen op het rijden. Je kunt verschillende functies gebruiken, zoals navigatie, kaarten, telefoongesprekken, sms'jes en muziek. Het systeem werd door Google in 2014 aangekondigd en in 2015 konden de eerste autobestuurders ermee aan de slag. Pas in mei van 2021 kunnen we er in Nederland officieel gebruik van maken. Je kan met Android Auto onder andere navigeren met Google Maps, Flitsmeister of Waze en muziek beluisteren via bijvoorbeeld Spotify. Daarnaast kan je inkomende berichten beantwoorden, podcasts of het laatste nieuws beluisteren en nog veel meer. Android Auto bedien je via grote knoppen op het scherm van je auto of met je stem. Zeg "Oké Google" om te praten met de Google Assistent of gebruik het microfoontje op het scherm.

Gerelateerde artikelen

Het Android Auto-dashboard op een vierkant scherm

Het Android Auto-dashboard op een vierkant scherm

Android Auto apps downloaden

Inmiddels zijn er heel veel apps voor Android Auto te vinden en die staan allemaal in de Play Store. Je kunt ze dus op je gemak vanaf je luie stoel zoeken en installeren op je telefoon. Zodra je de eerstvolgende keer weer met Android Auto verbinding maakt in je auto, zal de app ook in de App Launcher op je dashboardscherm te zien zijn.

Ben je op zoek naar apps waarmee je in de auto makkelijk naar je favoriete muziek kunt luisteren, media kunt bekijken en berichten kunt sturen? Klik dan op onderstaande link om alle apps die werken met Android Auto in handige categorieën te bekijken. Om aan de slag te kunnen met Android Auto, zal je eerst de bijbehorende app moeten installeren op je telefoon. Die app vind je hier. Vanaf Android 10 is Android Auto standaard ingebouwd in je telefoon. Je hoeft dus geen afzonderlijke app uit de Play Store meer te installeren om Android Auto te gebruiken met het scherm van je auto.

AAWireless draadloze Android Auto adapter kopen
AAWireless draadloze Android Auto adapter kopen
AAWireless draadloze Android Auto adapter kopen

AAWireless draadloze Android Auto adapter kopen

Met deze adapter en de bijbehorende app maak je Android Auto draadloos en heb je geen gedoe meer met kabels.

€ 89,95

Winkelen op:

Android Auto apps starten

Hieronder zie je het Android Auto-dashboard. Vanuit dit dashboard kun je naar de App Launcher om je Android Auto-apps te bekijken en te starten.

  1. App Launcher: Als je andere apps wilt openen, tik je op de App Launcher links onderin. Daar vind je al je Android Auto-apps. 
  2. Microfoon: Een manier om met Google te praten, is door op de microfoon  te tikken. Je kunt ook tegen Google praten door 'Hey Google' te zeggen. Sommige auto's hebben ook een spraakopdrachtknop op het stuur. Deze kun je ingedrukt houden om met Google te praten. 
  3. Recente apps: Hier vind je de meest recent gebruikte apps voor navigatie, media en communicatie, en nog een app.
  4. Statusgedeelte: Hier zie je de tijd, de signaalsterkte en de batterijstatus. De cirkel met een cijfer wordt getoond en geeft aan hoeveel gemiste gesprekken, berichten of meldingen je hebt in het meldingencentrum. Tik op de cirkel voor toegang tot het meldingencentrum.
Het Android Auto-dashboard in je auto

Het Android Auto-dashboard in je auto

Wil je vanuit de App Launcher weer terug naar het Android Auto-dashboard? Tik dan links onderin op het dashboardicoon (1). Je gaat dan weer terug naar het Android Auto-dashboard.

De App Launcher op het Android Auto-scherm

De App Launcher op het Android Auto-scherm

Meer Android Auto tips 

Heb je alles naar wens ingesteld? Dan kun je ook nog de achtergrond van Android Auto aanpassen. Hoe je dat doet, leggen we hier uit. Daarnaast hebben we nog een aantal instellingen in Android Auto gevonden die je meteen wil aanpassen.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk