Android Auto apps installeren, zo werkt het

Android Auto apps installeren, zo werkt het

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Android Auto is een speciaal systeem voor gebruik in de auto. Het voordeel van Android Auto is toch wel de mogelijkheid om vele verschillende handige apps te gebruiken die je helpen bij het (veilig) navigeren op de weg.

Wat is Android Auto?

Android Auto is Googles speciale besturingssysteem voor in je auto. Het systeem werd door Google in 2014 aangekondigd en in 2015 gelanceerd. Pas in mei van 2021 kunnen we er in Nederland officieel gebruik van maken. Je kan Android Auto gebruiken via de speciale Android Auto-app maar ook via het infotainmentsysteem in je auto. Ga je voor de laatste optie, dan zal Android Auto je smartphone met je auto verbinden, waardoor je op je dashboard het Android Auto-scherm te zien krijgt. Daar vind je alle mogelijkheden van het systeem zoals navigeren met Google Maps of Waze, inkomende berichten beantwoorden en muziek beluisteren via bijvoorbeeld Spotify.

Het infotainmentsysteem met Android Auto

Het infotainmentsysteem met Android Auto

Waar vind je apps voor Android Auto?

Inmiddels zijn er heel veel apps voor Android Auto te vinden en die staan allemaal in de Play Store en kun je dus op je gemak vanaf je luie stoel zoeken en installeren op je telefoon. Zodra je de eerstvolgende keer weer met Android Auto verbinding maakt in je auto, zal de app ook in de App Launcher op je dashboardscherm te zien zijn.

Ben je op zoek naar apps waarmee je in de auto makkelijk naar je favoriete muziek kunt luisteren, media kunt bekijken en berichten kunt sturen? Klik dan op onderstaande link om alle apps die werken met Android Auto in handige categorieën te bekijken. Om aan de slag te kunnen met Android Auto, zal je eerst de bijbehorende app moeten installeren op je telefoon. Die app vind je hier.

App Launcher op het Android Auto-dashboardscherm

App Launcher op het Android Auto-dashboardscherm

  1. App Launcher: Tik op de App Launcher-knop om de App Launcher te openen.
  2. Widget voor meerdere taken: Met deze widget kun je actieve content beheren terwijl je een andere app gebruikt.
  3. Meldingscentrum: Tik op de knop voor meldingen  om je recente gesprekken, berichten en meldingen te bekijken.
  4. Microfoon: Tik op de microfoon om met Google te praten.

Gerelateerde artikelen

Nog meer apps voor Android Auto

We hebben ondertussen al heel veel Android Auto-apps besproken op Androidworld. Bekijk hier een overzicht van Android Auto-apps die van pas kunnen komen tijdens het autorijden. Bekijk ook deze Android Auto-apps waarmee je hands-free berichten kunt versturen en vergeet niet de KINK-app voor Android Auto. Daarnaast zijn er naast Maps ook vele andere navigatie-apps voor Android Auto beschikbaar: Flitsmeister, TomTom AmiGO, TomTom GO Navigation, Gaia GPS en Sygic voor Android Auto.

Gebruik jij Android Auto in je auto? Welke apps gebruik je allemaal? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Android Auto

Android Auto

Android Auto is Googles speciale besturingssysteem voor in je auto.  Het systeem werd door Google in 2014 aangekondigd en in 2015 gelanceerd ..

0 reacties

Tips

Dit vind je misschien ook leuk