Android 14-tip: zo ontvang je meldingen met flits

Android 14-tip: zo ontvang je meldingen met flits

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Je kan in Android 14 notificaties met verlichting instellen. Handig als je belangrijke meldingen niet wilt missen. In dit artikel leg ik je uit hoe je deze meldingen aanzet.

Hoe schakel je flashmeldingen in Android 14 in?

De notificaties met verlichting in Android 14 is een nuttige functie die je helpt om aandacht te schenken aan je notificaties en wekkers. Ze kunnen ook van belang zijn voor gebruikers die wat extra hulp nodig hebben bij het opmerken van hun notificaties, vooral degenen die moeite hebben met horen.

Google biedt in Android 14 de mogelijkheid om zowel de verlichting van het scherm als het flitslicht van de camera in te schakelen hiervoor. Heb jij Android 14 op je telefoon? Lees dan hieronder hoe je de flashmeldingen in Android 14 inschakelt.

  1. Ga naar Instellingen -> Toegankelijkheid 
  2. Scrol naar beneden tot aan Audio -> Meldingen met flits
  3. Schakel hier Cameraflits en/of Schermflits in
  4. Bij Schermflits zijn er 12 kleuren om uit te kiezen
  5. Je meldingen komen nu binnen met verlichting

Je kunt bij stap 3 eventueel testen hoe beide werken door op de Voorbeeld-knop te tikken. De Cameraflits flitst twee keer aan de achterkant van je telefoon wanneer er een melding binnenkomt. Handig als je telefoon met het scherm omlaag ligt of vergrendeld is. De Schermflits voegt een snelle gekleurde fits toe aan het scherm. Dit kan nuttig zijn als je trillingen of banners van meldingen vaak mist. Dit werkt overigens niet als het scherm is uitgeschakeld. Als je telefoon is vergrendeld, zie je deze flits dus niet.

Android 14-tip: zo ontvang je meldingen met flits

AW Basics tips

Dit is een AW Basics-artikel. AW Basics zijn artikelen voor degenen die meer willen weten over de basisbeginselen van Android, of hun Androidtelefoon. Alhoewel deze howto's, tips, en achtergrondartikelen voor zowel beginners als gevorderden interessant zijn! Bekijk hier al onze AW Basics!

Heb jij al gebruik gemaakt van de nieuwe flitsmeldingen in Android 14? Laat ons weten wat je ervan vindt in de reacties hieronder!

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk