Android 13-tip: zo kies je voor elke app een andere taal

Android 13-tip: zo kies je voor elke app een andere taal

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

In Android 13 kunnen gebruikers voor elke app een gewenste taal kiezen. Als je de instelling voor één taal wijzigt, blijven de andere apps de standaardtaal op je telefoon volgen. We leggen uit hoe het werkt.

Taal kiezen in Android 13

Er kunnen veel verschillende redenen zijn waarom je een andere taal voor bepaalde apps wil instellen. Misschien gebruik je sommige apps liever in het Engels omdat ze eerder alleen in die taal werkten, en je de menu's zo gewend bent. Een andere verklaring kan zijn dat je een taal wil leren door ze in enkele apps te gebruiken. Of je merkt dat de Nederlandse vertalingen in bepaalde apps tegenvallen en je kiest daarom voor een andere taal.

Wat ook de reden mag zijn, taalinstellingen voor elke afzonderlijke app maakte al vroeg uit van de bèta van Android 13. Je kan de taalinstellingen nu veranderen op Pixel-telefoons, voorlopig de enigen die al draaien op de stabiele versie van Android 13. We leggen je uit waar je deze instelling kan vinden:

  1. Open de Instellingen
  2. Tik op Systeem
  3. Kies Talen en invoer
  4. Druk op App-talen
  5. Je ziet nu een lijst met apps en telkens eronder Systeemstandaard. Druk op een app om uit de lijst een andere taal te kiezen
App-talen in Android 13

App-talen in Android 13

Het werkt niet altijd

Op dit moment werken apptalen nog niet voor elke app voor je telefoon, en je zal voornamelijk bij Google-apps een andere taal kunnen kiezen. Verder werkt de functie alleen als de gekozen taal ook beschikbaar is voor de betreffende app. In de praktijk lijken de app-talen soms niet te werken, ook al bestaat er wel degelijk een aangepaste versie voor de taal. Merk jij hetzelfde? Laat het ons weten in de reacties.

Gerelateerde artikelen

Heb je nog geen Android 13 op je telefoon. Gebruikers van de OnePlus 10-serie kunnen alvast met de bètasoftware van Android 13 aan de slag. Verder is gelekt dat Samsung update vanaf 17 oktober beschikbaar is voor de S22-serie. In de loop van de komende maanden zullen nog meer smartphonemerken hun updates uitrollen. Welke dat zijn, lees je hier.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Android 13? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk