Zo installeer je de eerste Android 12 developer preview op je Pixeltelefoon

Zo installeer je de eerste Android 12 developer preview op je Pixeltelefoon

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Ben je app-ontwikkelaar of durf je het aan om met de eerste Android 12 developer preview op je Pixel aan de slag te gaan? Androidworld legt uit hoe dit in zijn werk gaat.

Android 12 installeren

Geheel onverwachts kondigde Google donderdagavond de eerste Developer Preview van Android 12 aan. Normaliter vinden deze aankondigingen namelijk altijd op woensdagavond plaats. Dat betekende dat we op de redactie snel moesten schakelen en ook pas vanochtend de nieuwe build konden flashen op de Google Pixel 4 XL.

Ook jij kan aan de slag met Android 12 maar we willen je wel op het hart drukken dat deze developer preview bestemd is voor app-ontwikkelaars en niet voor de 'gewone consument'. Als je niet weet wat de termen OEM Unlock en flashen betekenen, dan kun je maar beter wachten op de stabiele versie. Ben je app-ontwikkelaar of durf je het alsnog aan om met deze developer preview op je Pixel aan de slag te gaan? Volg dan onderstaande stappen.

Welke telefoons zijn geschikt?

 • Pixel 3 and 3 XL
 • Pixel 3a and 3a XL
 • Pixel 4 and 4 XL
 • Pixel 4a and 4a (5G)
 • Pixel 5

Wat heb je nodig?

Stappenplan

 1. Koppel je Pixel aan je pc met een usb c-kabel
 2. Vink USB-foutopsporing aan bij Ontwikkelaarsopties in de instellingen
 3. Open Android Flash Tool en tik op Get Started
 4. Tik op Already installed bij Android USB Driver
 5. Tik op Ok om ADB te laten communiceren met je Pixel
 6. Tik op Flash Build

Nadat je een Developer Preview-build op je Pixel-apparaat hebt geflasht, krijg je automatisch OTA-updates van latere preview-builds aangeboden. In dit artikel lees je wanneer je die kunt verwachten. Wil je teruggaan naar de stabiele versie van Android 11? Dan kun je de Android Flash Tool ook gebruiken. De downloads voor Android 11 kan je hier vinden.

Zo installeer je de eerste Android 12 developer preview op je Pixeltelefoon

Meer informatie over Android 12

Voor meer informatie over Android 12 kun je altijd op onze speciale Android 12-pagina terecht. We passen deze pagina regelmatig aan met nieuwe geruchten, nieuws, video's, tips, beschikbaarheid en meer dus is het handig om de pagina aan je favorieten toe te voegen. Zo heb je het laatste Android 12-nieuws altijd bij de hand.

0 reacties

Tips

Dit vind je misschien ook leuk