Tip: zo gebruik je het AMOLED-scherm van je telefoon als notificatie-LED

Tip: zo gebruik je het AMOLED-scherm van je telefoon als notificatie-LED

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

NotifyBuddy

Naarmate we sinds vorig jaar telefoons met kleinere schermranden zagen verschijnen, betekende dat voor verschillende toestellen het einde van het notificatielampje. Sommige fabrikanten gebruikten een LED achter de grid van de telefoonluidspreker, maar bij toestellen als de OnePlus 6T was er geen alternatief.

OnePlus heeft dat later weer opgelost bij de OnePlus 7-reeks door het scherm te gebruiken met Edge Lighting, dat is een kleurrijke omranding van het scherm. Ook de app 'Always on AMOLED' die we recent bespraken doet iets vergelijkbaars. Voor wie heimwee heeft naar de goede, oude notificatie-LED, hebben we een betere oplossing, een knipperend LED'je op je scherm als je telefoon vergrendeld is. Daarvoor gebruiken we de gratis app NotifyBuddy. Je ziet de app in actie in het onderstaande filmpje

Zo werkt het

Als je de app opstart krijg je de vraag om twee machtigingen te geven tot functies van je telefoon. Als eerste toegang tot je meldingen, en vervolgens de mogelijkheid om over andere apps heen te worden weergegeven. Beide machtigingen zijn natuurlijk noodzakelijk om te functioneren, en in beide gevallen leidt de app je naar de instellingen van je telefoon waar je naast 'NotifyBuddy' de schakelaar activeert.

Vervolgens zie je een overzicht van alle apps waarbij je een LED'je kan nabootsen. Als je een app aantikt, kan je de kleur bepalen van het LED'je en je kan de schakelaar aanzetten om de functie te activeren voor de app in kwestie. Vanuit de instellingen kan je ook aanpassen hoe lang een lampje mag knipperen en hoe lang het interval is tussen het knipperen. Het is aangeraden om de app enkel te gebruiken bij AMOLED-schermen zodat niet je hele scherm de hele tijd oplicht en ook het inbranden van pixels vermeden wordt. In de laatste screenshot van bovenstaande galerij zie je het resultaat.

Heb jij nog andere aanbevelingen voor apps die een notificatielampje vervangen, of heb jij er alvast vrede mee genomen op jouw telefoon? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

NotifyBuddy - AMOLED Notification Light

NotifyBuddy - AMOLED Notification Light

Heb je geen notificatie-LED? In dat geval kan je het scherm van je telefoon inzetten om je op de hoogte te brengen van meldingen. De app NotifyBuddy doet precies dat ..

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk