Altus is een geweldig WhatsApp alternatief voor je pc

Altus is een geweldig WhatsApp alternatief voor je pc

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Ontwikkelaars hebben zelf een client gemaakt op basis van WhatsApp Web waarmee je meerdere accounts op je pc kan gebruiken. Altus, zoals het programma heet, werkt ook met pushmeldingen en eigen thema's. We leggen uit hoe je Altus kan instellen.

Altus voor WhatsApp

WhatsApp Web is een browserversie van de berichten-app die volledig onafhankelijk van je telefoon kan werken. In de webversie blijft wel de beperking dat je maar op één WhatsApp-account tegelijk kan inloggen. Als je toch meerdere accounts wil gebruiken, moet je deze ietwat omslachtige methode gebruiken.

Een groep van zeven ontwikkelaars houdt duidelijk niet van omslachtige tools en begon drie jaar geleden te werken aan een een eigen WhatsApp-client voor Windows waarmee je meerdere accounts kan gebruiken. Het systeem opent in feite browsertabbladen van WhatsApp Web en ook de end-to-end-encryptie werkt gewoon zoals je het gewend bent.

Daarnaast kan je in Altus kiezen uit meerdere thema's en je kan ook eigen kleurencombinaties samenstellen. Er is ook ondersteuning voor pushmeldingen in Windows en er is een spellingscontrole voor het Engels.

Het beginscherm van Altus

Het beginscherm van Altus

Altus installeren

Je kan een bètaversie van Altus downloaden via het ontwikkelaarsplatform GitHub. De tool is volledig open-source, dat wil zeggen dat de code openbaar is gemaakt. Aan de hand van onderstaande stappen kan je Altus installeren en klaarmaken voor gebruik:

 1. Zoek de downloadbestanden van Altus op GitHub
 2. Klik op Altus-Setup-4.5.6.exe (of een recentere versie) om het installatiebestand te downloaden
 3. Open het installatiebestand in je downloads en kies Volgende
 4. Klik op Installeren
 5. Kies Voltooien
 6. Altus start automatisch op. Typ onder Name je naam, pas instellingen naar wens aan en druk op Add
 7. Open WhatsApp op je telefoon
 8. Druk op het menu met de drie puntjes en kies Gekoppelde apparaten
 9. Tik op Een apparaat koppelen
 10. Scan de QR-code op je computermonitor met je telefoon
 11. Je kan nu Altus gebruiken op je pc en eventueel meer accounts toevoegen met het plusicoontje

Ga jij Altus testen op je pc? Ken je misschien nog meer third-party clients voor WhatsApp waarmee je meerdere accounts tegelijk kan gebruiken? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

De populairste WhatsApp-artikelen
WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk