Zo reset je de 'Aanpasbare helderheid' in Android Pie

Zo reset je de 'Aanpasbare helderheid' in Android Pie

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Wat is 'Aanpasbare helderheid'?

De Device Health Services-app dook na de aankondiging van de Google Pixel 3 en de Google Pixel 3 XL voor het eerst in de Play Store. Deze app houdt de status van je accu en jouw gebruik van de telefoon in de gaten. Op basis hiervan voorspelt de app hoelang je accu het nog zal volhouden. Op Pixel-telefoons is dagelijks een notificatie te zien met de voorspelde tijd van de resterende accuduur. Momenteel rolt versie 1.6 van deze app in de Play Store uit en hierin zit een interessante nieuwe optie.

Je kan namelijk de 'Aanpasbare helderheid' resetten ofwel terugzetten naar fabrieksinstellingen. Dat kan in aantal situaties erg handig zijn maar ik leg eerst even uit hoe 'Aanpasbare helderheid' in Android Pie werkt. Het is vergelijkbaar met de werking van 'Aanpasbaar batterijbeheer'. Dit is een nieuwe functie in Android 9.0 Pie en kan je zien als een soort van verbeterde energie-management-tool die op een slimme manier apps die veel batterij verbruiken afsluiten. Hierbij wordt dus via machine learning (een vorm van kunstmatige intelligentie) gekeken hoe je je apparaat gebruikt. De optie Aanpasbare helderheid maakt ook gebruik van machine learning en past de helderheid van het scherm automatisch aan op de omgeving en gebruik. Er wordt dus gekeken naar de lichtomstandigheden en de aanpassingen die je doet aan de helderheid (via de slider). Android Pie leert van beide en zal dit automatisch doorvoeren in de het helderheidsniveau.

Aanpasbare helderheid resetten

Wil je het model dat deze functie na verloop van tijd heeft opgebouwd resetten? Bijvoorbeeld omdat de lichtomstandigheden in je omgeving zijn veranderd? Dan kun je dit doen door de volgende stappen te nemen.

> Open de instellingen

> Ga naar 'Apps en meldingen'

> Tik op alle apps weergeven en selecteer 'Systeem weergeven' via het menu rechtsboven

> Tik op Device Health Services

> Tik op 'Opslagruimte' en vervolgens op 'Opslag wissen'

'Aanpasbare helderheid' in Android Pie resetten

Nu is er een nieuwe optie te zien waarbij je de aanpasbare helderheid kunt terugzetten naar fabrieksinstellingen. Kies je voor alle gegevens wissen, dan zullen ook alle statistieken en opgebouwde data worden verwijderd. De eerste optie is dan minder rigoureus en zal alleen het machine learning-model resetten.

Aanpasbare helderheid& in Android Pie resetten

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk