Zo activeer je de Google Assistent Rijstand in je auto via Bluetooth

Zo activeer je de Google Assistent Rijstand in je auto via Bluetooth

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

De Google Assistent Driving Mode is onderdeel van Android 12 en vervangt de losse Android Auto-app. In het Nederlands heet de functie Rijstand en deze kan nu ook makkelijk via Bluetooth geactiveerd worden. Dat gaat als volgt.

Wat is de Google Assistent Rijstand?

Google liet in 2019 tijdens Google I/O zijn nieuwe visie over Android Auto en de Google Assistent zien in de vorm van de Google Assistent Driving Mode. De Rijstand kan je zien als een dashboard die je gebruikt in de auto en waarmee je via je stem allerlei acties kunt starten. Denk aan navigeren naar je werk, een bedrijf bellen of een berichtje sturen naar iemand.

Gerelateerde artikelen

De Google Assistent Rijstand is ook slim. Staat er bijvoorbeeld een afspraak in je agenda met een collega in een restaurant, dan zie je meteen de navigatie-aanwijzingen naar die locatie. Word je gebeld? Dan geeft de Google Assistent meteen weer wie de beller is en vraagt je vervolgens of je het gesprek wilt aannemen. De Rijstand ziet ook meteen wanneer je telefoon met bluetooth in je auto is gekoppeld en zal meteen opgestart worden.

Gerelateerde artikelen

Zo activeer je de Google Assistent Rijstand in je auto via Bluetooth

Rijstand automatisch starten via Bluetooth

De Google Assistent Rijstand kan nu automatisch worden gestart wanneer je telefoon verbonden is met de Bluetooth-verbinding van je auto. De optie staat standaard op 'Niets doen'. Je moet dus eerst in de instellingen van de Google Assistent de functie inschakelen: Google Assistent instellingen > Transport > Rijstand. Je kan hier kiezen voor 'Rijstand starten', 'Vragen of de Rijstand gestart kan worden' en 'Niets doen'.

Zo activeer je de Google Assistent Rijstand in je auto via Bluetooth

Wanneer krijg ik de Google Assistent Rijstand?

De Google Assistent Rijstand vervangt vanaf Android 12 de Android Auto-app en is dan alleen beschikbaar voor autoschermen. Op je telefoon kun je de Google Assistent in de rijstand gebruiken. De Rijstand is inmiddels ook in het Nederlands beschikbaar en op de redactie vooralsnog alleen bij Patrick te zien. Je kan kijken of je de Rijstand hebt als je de Android Auto-app start. Google vraagt je vanuit deze app om de Rijstand te proberen.

Melding in de Android Auto-app

Melding in de Android Auto-app

De functie wordt via een zogenoemde server-test uitgerold. Daardoor heeft maar een kleine groep toegang tot de Rijstand. Google kan deze groep verder uitbreiden, maar het is niet bekend of dat ook aan de orde is. Meer over de Google Assistent Rijstand vind je hier op Androidworld. Heb jij de Rijstand al gezien op je telefoon? Laat het ons weten in de reacties.

Google Assistent

Google Assistent

De Google Assistent is een slim hulpje van Google die op veel Android-apparaten en Chromebooks te vinden is. Je kan onder andere aan de Google Assistent vr ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk