8 verborgen trucs die Instagram beter maken

8 verborgen trucs die Instagram beter maken

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De meeste mensen zijn wel bekend met Instagram en toch zijn er wel heel wat functies die wat dieper verscholen zijn in de app. De kans is groot dat je enkele van deze tips handig vindt.

1. Gebruik collecties

Vind je een Instagram-bericht inspirerend of interessant? Je kan dan wel een bladwijzer toevoegen, maar het kan interessanter zijn om zulke foto's te bundelen in 'Collecties'. Collecties maken van Instagram een alternatief voor Pinterest. Hou je bijvoorbeeld van bloemschikken, dan kan je bijvoorbeeld een collectie maken van allemaal foto's over bloemschikken. Zo maak je een collectie:

 1. Tik rechts onder een Instagram-bericht op het bladwijzericoontje
 2. Kies Opslaan in Collectie
 3. Druk op het plusicoontje
 4. Geef de collectie een naam
 5. Bevestig met Klaar

Je kan je collecties terugvinden door naar je profiel te gaan en rechtsboven op het hamburgericoontje te tikken en dan op Opgeslagen.

8 verborgen trucs die Instagram beter maken

2. Verwijder (ongepaste) reacties

Bij de meeste sociale media-apps kan je altijd ongepaste reacties rapporteren, maar onder jouw Instagram-berichten kan je ze ook zelf verwijderen. Dat kan heel eenvoudig door een bericht lang ingedrukt te houden en dan te kiezen voor het verwijderenicoontje. Op diezelfde manier kan je ook je eigen reacties onder berichten verwijderen.

8 verborgen trucs die Instagram beter maken

3. Beheer tot 5 accounts tegelijk

Het is erg logisch dat gebruikers met meerdere Instagram-accounts werken. Je kan bijvoorbeeld naast je persoonlijk account ook nog het account van je vereniging of zaak beheren. Gelukkig is het in Instagram gemakkelijk om tussen accounts te wisselen, want een gebruiker kan tot vijf accounts beheren. Het wisselen tussen die accounts werkt via je profiel en het dropdownmenu naast je naam op Instagram. Via dat menu kan je ook een nieuw account maken.

8 verborgen trucs die Instagram beter maken

4. Verberg hashtags in je tekst

Hashtags zijn erg belangrijk op Instagram, want ze leiden geïnteresseerde Instagram-gebruikers richting jouw content. Toch kunnen hashtags er minder fraai uitzien onder een bericht en gelukkig is er manier om ze te verbergen.

Wanneer je tekst typt voor onder een Instagram-bericht, kan je met de Enter-knop van je toetsenbord drie witregels toevoegen. Als je dan daar vervolgens de hashtags plaatst, zijn deze niet direct zichtbaar. Instagram verbergt namelijk alle tekst die lager staat dan drie regels.

5. Verberg foto's waarin je bent getagd

Als je in een foto op Instagram wordt getagd dan kan die afbeelding mensen richting jouw profiel leiden, waardoor je mogelijk meer volgers krijgt. Toch heeft een tag ook een ander effect, namelijk dat de bewuste foto ook op jouw profiel te zien is. Er is een manier om deze getagde foto's op je profiel te verbergen:

 1. Ga naar je Profiel op Instagram
 2. Bekijk je getagde berichten door boven je berichten op het meest rechtse tabblad te tikken, naast je Reels
 3. Tik op een getagde foto en tik rechtsboven op het menu met de drie puntjes
 4. Kies Tagopties
 5. Tik op Verbergen in mijn profiel
8 verborgen trucs die Instagram beter maken

6. Deel Stories als een bericht

Heb je net een leuke Story op Instagram geplaatst? Plaats hem dan gelijk ook als een bericht, zodat hij niet zomaar als sneeuw voor de zon verdwijnt:

 1. Bekijk je eigen Story in Instagram
 2. Druk op het menu met de drie puntjes
 3. Kies Delen als bericht
8 verborgen trucs die Instagram beter maken

7. Gebruik Instagram als een fotobewerker

Bij Instagram ligt de nadruk op leuke beelden en dus heeft de app een fijne fotobewerker die bij veel gebruikers geliefd is. Als je de filters, frames en andere bewerkfuncties van Instagram zo leuk vindt, kun je de app ook als een fotobewerker gebruiken zonder dat je bewerkte foto's online hoeft te delen. We leggen het uit:

 1. Ga naar de Instellingen van Instagram
 2. Ga naar Account
 3. Kies Oorspronkelijke berichten
 4. Contoleer of Oorspronkelijke berichten opslaan aan staat
 5. Zet je telefoon via de snelle instellingen in vliegtuigstand
 6. Ga terug naar Instagram en voeg een nieuw bericht toe met de plusknop
 7. Bewerk de afbeelding naar wens
 8. Als je verder gaat krijg je bij het uploaden een foutmelding, maar je foto is dan wel op je telefoon bewaard.
 9. Zet de vliegtuigstand weer uit
 10. Vind hem in het Instagram-mapje van je galerij-app

Gerelateerde artikelen

8. Deel weblinks op Instagram

Instagram is een van de weinige sociale netwerken waar je geen rechtstreekse links kan plaatsen in berichten. Het zijn namelijk de foto's en video's die de aandacht verdienen op Instagram.

Toch is er wel een andere manier waarop veel Insta-gebruikers mensen richting een webpagina begeleiden. Je kan namelijk in de bio van je Instagram-account wel een rechtstreekse link naar een webpagina toevoegen. De '#linkinbio-vermelding' is daarom populair onder heel wat foto's. Ook Androidworld gebruikt in zijn bio een link die naar een zogenaamde 'landingspagina' op de website verwijst. Daar vinden Instagram-volgers een overzicht van de laatste artikelen waar we op Instagram naar hebben verwezen.

Heb jij nog meer tips waar niet iedere Instagram-gebruiker van op de hoogte is? Welk van deze tips ga jij vanaf nu toepassen? Laat het ons weten in de reacties.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste tips van Androidworld? Download dan onze Android-app en volg ons via Google Nieuws en op Telegram, Facebook, Instagram en Twitter.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk