8 Google Meet-tips voor thuiswerkers en onderwegwerkers

8 Google Meet-tips voor thuiswerkers en onderwegwerkers

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Google heeft sinds de pandemie al veel verbeteringen naar Google Meet gebracht. Maak jij wel optimaal gebruik van deze videomeetingdienst? Met deze 8 tips haal jij nog meer uit je videomeeting.

1. Ondertiteling gebruiken

Het is helaas nog niet beschikbaar in het Nederlands, maar wel in bijvoorbeeld Spaans en Engels: ondertiteling. De app kan direct transcriberen wat er wordt gezegd en dat werd lekker vlot. Op die manier kun je een gesprek beter volgen, zeker als het niet je moedertaal is die wordt gesproken. Plus, je kunt handig screenshots maken van wat er wordt gezegd. Je zet het aan bij de drie puntjes en dan ‘Ondertiteling aan’.

8 Google Meet-tips voor thuiswerkers en onderwegwerkers

2. De meeting casten op een ander scherm

Wil je je telefoon of je laptop even voor iets anders gebruiken, dan kun je de meeting ook casten op een ander scherm. Denk bijvoorbeeld aan je Google Nest-schermpje of je televisie via Chromecast. Ga hiervoor wederom naar de drie stippeltjes en klik op Casten.

3. De weergave van aanwezigen aanpassen

Soms wil je zoveel mogelijk aanwezigen in beeld zien, soms wil je juist meer focussen op de persoon die aan het woord is. Je kunt hiervoor de weergave aanpassen. Ga naar de drie puntjes en kies voor ‘lay-out wijzigen’. Vervolgens krijg je meerdere mogelijkheden voorgeschoteld om uit te kiezen.

8 Google Meet-tips voor thuiswerkers en onderwegwerkers

4. Sprekers vastzetten

Wordt er bijvoorbeeld een gesprek door iemand geleid en wil je zorgen dat diegene altijd in beeld is, ook als iemand een vraag stelt? Je kunt iemand van van een ‘pin’ voorzien. Zo blijft de tegel van die persoon altijd zichtbaar, ook als iemand anders even inbreekt. Ga hiervoor met je muis over de sprekerstegel en klik op de ‘pin’-knop. Je kunt dit bij meerdere tegels doen, mocht je je willen focussen op meerdere specifieke personen.

Google Meet

Google Meet

Google Meet is een videoconferencingtool en iedereen met een Google-account kan er gebruik van maken. Je kan een online vergadering met maximaal 100 d ..

5. Gebruik extensies binnen Chrome

Gebruik je Google Meet binnen de Chrome-browser, dan kun je handig gebruik maken van extensies. Als je Google Meet zoekt binnen de Chrome Web Store, dan zijn er allerlei mogelijkheden te vinden. Scribble is bijvoorbeeld handig: daarmee kun je een transcript van je video meteen opslaan in Docs.

Gerelateerde artikelen

6. Je achtergrond aanpassen

Hoeven mensen niet te zien dat jij je huis even niet hebt opgeruimd, dan kun je je achtergrond ook aanpassen. Je kunt hem bijvoorbeeld ‘blurren’, zodat het beeld zodanig vervaagd wordt (behalve waar jijzelf te zien bent), dat die afwas of knutselspullen niet te zien zijn. Hoe? Ga naar de drie stipjes en kies ‘visuele effecten toepassen’.

8 Google Meet-tips voor thuiswerkers en onderwegwerkers

7. De resolutie veranderen

Ben je lekker onderweg aan het Google Meet’en en is je internetverbinding daar niet ideaal? Je kunt de resolutie van de videobeelden aanpassen. Door hem iets naar beneden te schuiven, werkt je videomeeting waarschijnlijk een stuk soepeler, ook al lever je dan wel in op de kwaliteit van de beelden. Je stelt dat in onder ‘Instellingen’ en ‘Video’, dat je vindt onder de drie puntjes.

8. Geef deelnemers alleen wat ze nodig hebben

Als je een Google Meet host, dan heb je meer mogelijkheden dan de rest. Sterker nog, je hebt de mogelijkheid om te bepalen wat de rest allemaal kan. Erg handig als je een grote meeting hebt waarbij het vooral de bedoeling is dat er wordt gezonden, in plaats van interactie plaatsvindt. Je kunt dan bijvoorbeeld automatisch de rest op mute zetten. Ga hiervoor rechts onderin naar ‘Opties voor host’ en er gaat een wereld voor je open.

8 Google Meet-tips voor thuiswerkers en onderwegwerkers

Hopelijk wordt het nu nog makkelijker voor je om Google Meet te gebruiken. Dat is net even persoonlijker dan een gewoon telefoongesprek en tegelijkertijd weer net wat veiliger dan een meeting in het echt. Succes!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk