5 sneltoetsen die van jou een Chromebook-pro maken

5 sneltoetsen die van jou een Chromebook-pro maken

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Chromebooks zijn mede dankzij het thuiswerken nog populairder geworden. Het werken in de cloud wordt door veel mensen als prettig ervaren en tegenwoordig is bijna overal wel een wifi-netwerk te vinden om te gebruiken (maar doe dat wel zo veilig mogelijk). Maar ook zonder een Chromebook kun je gebruikmaken van de Chrome-browser en die is enorm handig. Wil je Chrome gebruiken als een ware pro? Gebruik dan deze handige sneltoetsen.

1. Nieuw tabblad in Chrome

Snel een nieuw tabblad openen? Geen probleem, je hoeft er niets voor te doen met de muis of het touchpad: alles wat je nodig hebt is de Ctrl-toets en de T-toets. Druk die tegelijk en je merkt dat Chrome een nieuw tabblad opent. Als je dan ook nog zorgt voor een slimme startpagina, dan ben je nóg sneller waar je moet zijn. Wil je trouwens liever incognito omdat je niet wil dat de website waar je heensurft in je geschiedenis komt te staan, dan kun je op Ctrl+Shift+N drukken om dat voor elkaar te krijgen. Wil je juist wel je geschiedenis raadplegen en snel een website uit je recente historie openen, dan werkt Ctrl+H het beste. Hierbij kun je gebruik maken van de pijltjestoetsen, maar ook van het touchpad door te swipen om snel bij de site te komen die je wil openen.

5 sneltoetsen die van jou een Chromebook-pro maken

2. Een net gesloten tabblad opnieuw openen

Ga er even goed voor zitten, want dit is waarschijnlijk de beste toetsencombinatie die je ooit zal leren. Iedereen heeft het wel eens meegemaakt: je gaat volledig op in een sessie op Chrome en je klikt er zo lustig op los dat je per ongeluk een scherm sluit: neeeee! Gelukkig kun je een afgesloten tabblad snel weer opnieuw openen door Ctrl+Shift+T te gebruiken. Heb je in je enthousiasme per ongeluk meer dan één tabblad gesloten: geen man overboord, gewoon die knoppencombo herhalen en ook eerder afgesloten tabbladen kunnen opnieuw worden opgeroepen.

3. Een favoriet opslaan

Heb je Androidworld al in je favorieten staan? Vast wel, maar mocht dat toch niet het geval zijn of er een andere website zijn die je graag onder je favorieten zou willen scharen voor gemakkelijke toegang, dan kun je door op die site Ctrl+D te drukken snel een favoriet toevoegen. Druk je meteen op enter dan komt hij in de ‘algemene bak’ te staan, maar je kunt ook een specifieke map selecteren om je favoriet in te zetten. Wil je snel naar je favorieten, dan kun je Ctrl+Shift+O drukken. Heb je er geen behoefte aan om je favorietenbalk te zien, dan kun je die met Ctrl+Shift+B verbergen.

Gerelateerde artikelen

4. Naar taakbeheer gaan

Soms gaat een bepaald tabblad op Chrome niet helemaal lekker. Hij blijft maar laden en er gebeurt niets. Even een hikje. Je kunt taakbeheer inzetten om specifiek dat ene tabblad te sluiten. Dat doe je door Shift+Esc te drukken. Hiermee open je alleen het taakbeheer van Chrome. Ook leuk om af en toe zomaar te doen en te zien welke websites veel van je computer vragen. Wil je een tabblad sluiten, selecteer deze dan met de muis en kies voor ‘proces beëindigen’. Dan wordt niet meteen heel Chrome gesloten, maar alleen dat ene tabblad.

Gerelateerde artikelen

5. Feedback geven

Krijg je voortdurend dezelfde foutmelding of valt je op dat er iets niet helemaal lekker werkt binnen Chrome, dan kun je heel makkelijk feedback sturen naar Google. Hopelijk heb je dit scherm niet te vaak nodig, maar als je wat kwijt wil aan Google en een probleem wil melden, or bijvoorbeeld een briljant idee hebt voor Chrome, dan kun je Alt+Shift+I (i dus) toetsen om een feedbackscherm te openen. Je kunt hierin bugs doorgeven of suggesties voor de browser. Je bericht gaat direct naar de ontwikkelaars van de browser, waardoor het een heel directe manier is van communiceren.

5 sneltoetsen die van jou een Chromebook-pro maken

Met deze toetsencombinaties gebruik je Chrome alsof het een derde hand is. Check ook zeker deze 9 onmisbare Chromebook-tips. Succes!

Google Chrome: snel en beveiligd

Google Chrome: snel en beveiligd

Google Chrome is de officiële browser van Android sinds Android 4.1. Deze browser is snel en wordt zeer regelmatig door Google geüpdatet. Hiermee is het onder ande ..

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Chrome? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

0 reacties

Tips

Dit vind je misschien ook leuk