5 manieren om te videobellen met Google Meet op je telefoon

5 manieren om te videobellen met Google Meet op je telefoon

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Videobellen heeft met corona aan populariteit gewonnen en het is voor veel mensen een blijver geworden. Wist je dat je op je Android-telefoon op vijf verschillende manieren kan videobellen met Google Meet? We leggen het uit in dit artikel.

1. Google Meet

Met Meet en Duo had Google voor lange tijd twee apps om te videobellen. De Meet-app was eerst nog gericht op zakelijke videovergaderingen, maar uiteindelijk zijn de apps meer naar elkaar toegegroeid, waardoor Duo deze zomer uiteindelijk is verhuisd naar de Meet-app. Dat maakt van Meet nu de belangrijkste app voor videobellen. Je kan in deze app videobellen met maximaal 100 gebruikers tegelijk.

Om te videobellen met de Meet-app volg je onderstaande stappen:

 1. Open Meet
 2. Druk op Nieuw
 3. Typ de naam van een contact en tik erop
 4. Kies rechts de knop Bellen
5 manieren om te videobellen met Google Meet op je telefoon

2. Telefoon-app

Een van de voordelen van Google Meet is dat het diep in Android is geïntegreerd en dus ook in de Telefoon-app. Dat is Googles standaard Telefoon-app die op veel smartphones de standaardapp is om te bellen. Naast een spraakoproep kan je ook videobellen via Telefoon, tenminste als het nummer van de persoon die je belt ook de Meet-app heeft op zijn telefoon.

Om te videobellen met de Telefoon-app volg je onderstaande stappen:

 1. Open Telefoon
 2. Typ de naam van een contact en tik erop
 3. Kies Videobellen
5 manieren om te videobellen met Google Meet op je telefoon

3. Contacten

Meet maakt ook deel uit van Google Contacten, weer een standaardapp bij veel fabrikanten van telefoons. In deze app open je eerst een contact, en naast alle informatie over die persoon vind je er ook een aantal knoppen: Bellen, Sms'en, Video en E-mailen.

Om te videobellen met de Contacten-app volg je onderstaande stappen:

 1. Open Contacten
 2. Typ de naam van een contact en tik erop
 3. Kies Video
5 manieren om te videobellen met Google Meet op je telefoon

4. Gmail

Tijdens de coronapandemie werd videobellen ontzettend belangrijk, omdat toen heel wat mensen plots moesten telewerken. Google heeft als gevolg een integratie van Meet gebouwd in de mailbox van gebruikers. Zowel op de desktopversie als in de Gmail-app is er nu een apart Meet-tabblad.

Om te videobellen met de Gmail-app volg je onderstaande stappen:

 1. Open Gmail
 2. Tik rechtsonder op het Meet-tabblad
 3. Kies Nieuwe vergadering
 4. Tip op Een link van de vergadering ophalen om te delen of Meteen een vergadering starten
5 manieren om te videobellen met Google Meet op je telefoon

5. Agenda

Google Agenda is technische gezien geen app waar je zomaar een nieuwe videovergadering kan beginnen. Wel komt het vaak voor dat een videovergadering is gekoppeld aan een afspraak. In dat geval kan je wel op de afspraak tikken en zo meteen doorgaan naar Meet om deel te nemen.

Om te videobellen met de Agenda-app volg je onderstaande stappen:

 1. Open Agenda
 2. Tik op de afspraak met de videovergadering
 3. Kies Deelnemen met Google Meet
5 manieren om te videobellen met Google Meet op je telefoon

Natuurlijk zijn er naast Meet nog veel meer apps om te videobellen. Dat kan ook met berichtenapps als WhatsApp, Telegram en Signal. Alleen is het voordeel van Meet dat de app op elke Android-telefoon beschikbaar is en ook in veel andere diensten is geïntegreerd. Welke app gebruik jij het meeste om te videobellen en doe je dat nu vaker dan spraakoproepen? Laat het ons weten in de reacties.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste tips? Download dan onze Android-app en volg ons via Google Nieuws en op Telegram, Facebook, Instagram en Twitter.

De populairste artikelen over Meet

Google Meet

Google Meet

Google Meet is een videoconferencingtool en iedereen met een Google-account kan er gebruik van maken. Je kan een online vergadering met maximaal 100 d ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk