5 manieren om meldingen op je telefoon onder controle te houden

5 manieren om meldingen op je telefoon onder controle te houden

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Hartstikke leuk, zo’n app die je helpt herinneren dat je water moet drinken. Maar iedereen weet dat het prima is om voor even ieder uur zo'n meldingen te ontvangen, maar na een paar dagen worden ze achteloos weggeswiped. We hebben een flinke overload aan meldingen en dat levert vaak meer stress op dan dat ze behulpzaam zijn. Dit zijn vijf manieren waarmee je de controle over de meldingen op je Android-telefoon weer terugkrijgt.

1. Schakel meldingen uit

Het is een open deur, maar wel belangrijk. We bedoelen echter niet dat je per se app voor app de notificaties uit moet zetten. Met Android 13 wordt er iets nieuws geïntroduceerd, namelijk een manier waarop apps eerst zelf de toestemming vragen alvorens ze meldingen kunnen versturen.

Toch is de kans groot dat je Android 13 nog niet meteen op je telefoon kan gebruiken, dus je zal nu per app moeten aangeven dat je niet op notificaties zit te wachten. Dat kan gelukkig best makkelijk. Wil je niet dat een app je meldingen stuurt, ga dan naar Instellingen -> Apps -> App-beheer -> de betreffende app -> Meldingen beheren, en zet dan Meldingen toestaan uit.

5 manieren om meldingen op je telefoon onder controle te houden

2. Gebruik notificatiekanalen

Soms heb je bepaalde meldingen wel echt nodig van een app. Denk bijvoorbeeld de taxi-app Uber, waarbij je toch notificaties nodig hebt om te weten dat de chauffeur er is. Gelukkig heeft Android iets dat notificatiekanalen heet. Zo kun je meldingen van bepaalde contacten of groepen prioriteit geven.

Ga hiervoor naar Instellingen -> Apps -> de betreffende app -> Meldingen. Onder Categorieën kun je aanzetten of de meldingen via het standaardkanaal van het systeem mogen komen, of bijvoorbeeld via een stil systeemkanaal. Tik er ook even op, dan kun je het namelijk nog verder instellen.

5 manieren om meldingen op je telefoon onder controle te houden

3. Vergeet je smartwatch niet

Er is nog een gadget die overspoeld kan raken door meldingen, en daardoor nog sneller leeg gaat: de smartwatch. Wil je je wearable een beetje rustig houden, dan kun je ook daarop de meldingen uitschakelen. Dit is hoe dat werkt op een Samsung Galaxy Watch 4 en 5. Open de Galaxy Wearable-app -> Watch-instellingen -> Meldingen -> Meer (onder meest recent op telefoon of watch). Selecteer daarna de apps waarvan je meldingen wenst te ontvangen.

5 manieren om meldingen op je telefoon onder controle te houden

4. Stil

Dit zijn al drie manieren om je brein niet te overladen met meldingen en informatie. Er is nog een manier, namelijk om wel meldingen te krijgen, maar niet hardop. Wil je wel meldingen krijgen, maar dan zonder geluid? Het snelste is om de melding lang ingedrukt te houden en te kiezen voor ‘Stil’. Of je gaat naar: Instellingen -> Apps > de betreffende app -> Meldingen, en kies dan voor Stil.

Gerelateerde artikelen

5. Niet Storen en Bedtijdstand

Een laatste optie is om Niet Storen in te schakelen. Daarvoor verwijzen we je graag naar het artikel over Niet Storen. Daarnaast is er nog een variant van Niet storen en die heet de Bedtijdstand. Hij komt met aangepaste functies voor wie de nacht zonder meldingen wil doorbrengen zonder zijn telefoon uit te schakelen.

Heb jij een andere oplossing om om te gaan met al die meldingen? Laat je gouden tip achter in de reacties.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk